Gemeente Hilversum verwacht veel van nieuwe Filmopleiding

Sinds september is Hilversum een HBO- en MBO mediaopleiding rijker. Dut­ch Fil­mers Aca­de­my (DFA) is pas onlangs in Hilversum gestart, maar voor het eerste jaar zijn er nu al ruim honderd aanmeldingen. De Hilversumse Mediawethouder Jaeger verwacht dat dit aantal studenten binnen vier jaar boven de duizend zal zitten. Dit gaf hij gisteren tijdens de officiële opening van deze nieuwe mediaopleider aan.

De DFA is onderdeel van de Fo­to­vak­school opleidingsmanager Eric Goossens ziet de media-industrie snel veranderen. Door nieuwe technieken is het nu mogelijk om in een filmproject meer door één persoon te kunnen doen. Dat is de reden dat de nieuwe media academie allround mediaprofessionals wil opleiden.

De Hilversumse HKU-locatie is onlangs opgeheven en ook de Media Academie stopt binnenkort, maar toch kan de Mediastad nog voldoende op educatief gebied aan de omroepen bieden. MBO College biedt diverse mediaopleidingen en ook het hoofdkantoor van NCOI is in Hilversum gevestigd. DFA zal zich gaan richten op intensieve samenwerking met omroepen en andere mediabedrijven. Daarnaast is er nu al een samenwerking met Hilversum Media Campus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*