De reden waarom Giel in anti-discriminatiecampagne geblocked is

Regisseur Krijn van Noordwijk geeft in een open brief richting minister Plasterk aan waarom Giel Beelen niet meer past in de door hem gemaakte campagnefilm ‘Zet een streep door discriminatie’. Deze week heeft Van Noordwijk een versie gemaakt waarop het hoofd van de 3FM-dj is verborgen achter een zwart blok:

Geachte heer Plasterk, beste Ronald,

We kennen elkaar een beetje, ik mocht je ooit filmen en fotograferen voor het Aidsfonds, en laatst regisseerde ik voor bureau NOISE de anti-discriminatie campagnespots

De spot met de bekende Nederlanders en de rode streep bijvoorbeeld. Daar zitten, naast Aboutaleb en anderen, ook Sylvana Simons en Giel Beelen in.

Giel heeft een erg nare ‘grap’ gemaakt richting Sylvana (en een groot deel van Nederland), door haar- nationwide- met een aap te vergelijken, in navolging van de bekende stoflul Johan Derksen.

Ik vind als maker dat de twee niet in eenzelfde anti-discriminatie film meer kunnen staan. Giel moet eruit: Ik wil hem eenvoudig onherkenbaar maken met een zwart vlak over zijn kop heen.

Hoewel ik begrijp dat de campagne is ‘afgelopen’, zijn er nog steeds rudimenten aanwezig op het web. Ook binnen de officiële pagina Discriminatie.nl, zoals hier en ook op Facebook.

Ik zou het een erg goed idee vinden als je wilde meewerken aan het terugplaatsen van de film inclusief de zwarte vlakjes. Een opfrisser voor de campagne, lijkt mij.

Dan doen we onze eerdere campage, maar vooral onszelf, eer aan.

Vriendelijke groet,

Krijn van Noordwijk, regisseur en fotograaf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*