Geen NPO-documentaire over Mark Rutte: te duur

Mark Rutte

Momenteel wordt er een documentaire gemaakt over Mark Rutte, die na 21 jaar de Tweede Kamer gaat verlaten. De NPO had echter geen interesse in een documentaire over de langstzittende premier van Nederland.

Tijdens de vrijdagavond-aflevering van Op1 kwam de nieuwe documentaire aan het licht.. Jort Kelder deelde zijn verbazing: “Het grappige, of eigenlijk het idiote is… Ik dacht, dat wordt een grote VPRO-documentaire. We hebben Kaag gezien, we hebben Jesse Klaver voorbij zien komen. Ooit, dat ging, geloof ik, niet door. En de NPO wil deze documentaire ook niet hebben. Het gaat naar de commerciëlen.”

Sven Kockelman bevestigde dat Op1 de kwestie had gecheckt bij de NPO: “We hebben het gevraagd. Het is inderdaad een tijd terug aangeboden, laat de NPO ons weten. Maar dit was een te kostbaar project om te financieren.”

Kelder vervolgde: “In alle eerlijkheid, ik weet wanneer het is aangeboden. Dat is dit jaar geweest, het is een paar maanden geleden. Het is een bedrag dat ik zo op tafel kan gooien. En zo rijk ben ik nu ook weer niet. En ze hebben een miljard uit te geven daar. Als je de minister-president die echte deuren opengooit niet kan volgen, dan zeg ik, waar hebben we dan een publieke omroep voor? Dan ben ik echt weg, hoor!”

Update: RTL werkt momemteel aan een documentaire over de binnenkort afzwaaiende demissionair-premier Mark Rutte, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) tegenover RTL Boulevard.

5 Comments

 1. Rutte heeft geen vrienden bij zuurlinkse npo.
  Kaag blijkbaar wel. U weet toch die documentaire net voor verkiezingen

  • Dit toont aan dat op de NPO flink bezuinigd kan worden. Ongeacht de politieke kleur van een premier zou een documentaire over een minister-president met zo’n staat van dienst een kerntaak van een ‘neutraal georiënteerde NPO moeten zijn. Wat een blamage!

 2. Ik weet niet of een documentaire over Rutte nou reclame is voor rechts.

  Jort mocht bij Sven Kockelman zijn vriend de hemel in prijzen. En zoveel jaren Premier zijn is op zich knap.

  Elke partij, behalve de vvd, liep schade op door met hem in zee te gaan.

  Nu zitten we o.a. met een gigantische woning tekort.

  Bonnetjesaffaire, zijn sms’jes nokia toestand. Hij had geen actieve herinneringen aan euh…kinderopvangtoeslag schandaal, Groningen..

  En dan het kabinet laten vallen op iets wat nu nog niet is opgelost. Zijn kabinet liep leeg…

  En daar zou links geen documentaire over willen maken?
  Hahaha.

  • Misschien is de achterliggende reden van het “te duur zijn” wellicht volledig legitiem: bij de interviews moest er teveel research gedaan worden, omdat Rutte nergens een actieve herinnering aan had en dus niet kon helpen…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*