Geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat

Van Sesamstraat zullen geen nieuwe afleveringen worden gemaakt. Wel zullen oude afleveringen worden herhaald. Een nieuw contract met de Amerikaanse licentiehouder ‘Sesame Street’ biedt geen ruimte meer voor het maken van nieuwe afleveringen.

“Dat is een moeilijke keuze geweest, maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden te verdedigen is”.

1 Comment

 1. Een greep van de kinderprogramma’s en series die ZAPP en Zappelin op dit moment uitzenden.
  #Forver
  Beste vrienden Quiz
  Betreden op eigen risico
  Bommetje
  De Boomhut Battle
  Brugklas
  Checkpoint
  Cupcakecup
  Dierendetectives
  De Eindmusical
  Hip voor nop
  Jill
  Kinderen voor Kinderen
  Mijn vader is de beste
  Ninja Nanny
  Poesjes
  De proefkeuken
  Spangas
  Te leuk om waar te zijn
  Topdoks
  Van vader naar moeder
  De Kids TOP20
  Angelina Balerina
  Babar en Badou
  Baby Beestenboel
  Bibbeltje big
  Barbapapa
  Bing
  Bo Beer
  Bol en Smik
  Billie en Bollie
  Bumba
  Buurman en Buurman
  Calimero
  Clangers
  De Smurfen
  De tafel van K3
  Ernst en Celestine
  Grizzy en de Lemingen
  Heidi
  Het Furchester hotel
  Het Molletje
  Igam Ogam
  K3 Rollerdisco
  Kabouter Plop
  Kikker
  Kindertijd
  Klumpies
  Lassie
  Leo en Tijg
  Masha en de beer
  Marja de Beij
  Mega Mindy
  Mega Toby
  Mike de ridder
  Mullewap
  Nellie en cezar
  Nijntje en haar vriendjes
  Nils Hilgerson
  Noddy
  Nono
  Olivia
  Olly het kleine witte busje
  Pieter Konijn
  Pim & Pom
  Pingu
  Pipi Langkous (tekenfilm en serie)
  QPoodle 5
  Raad eens hoeveel ik van je hou
  Ringel Singel
  Rintje
  Shaun het schaap
  Teletubbies
  Timmy Tijd
  Tumbles
  Twinipop
  Vos en Haas
  Wallace en Gromit
  Wicky de vicking
  Woezel en pip
  Ziggy
  Zoostraat 64
  Buitenlandse sprookjes films
  Nederlandse kinderfilms

  In deze lijst staat niet alles. Dit zijn de programma’s niet perse door de kinderzenders van de publieke omroep hoeven uitgezonden. Het zijn tevens programma’s die als ze niet door de publieke omroep worden uitgezonden hun weg maar de commerciële zenders en on-demand platvormen zullen vinden. Er zitten programma’s bij die gemaakt worden door omroepen zelf maar waaraan geen enkele publieke waarde zit of waarin meteen kan zien (zonder in de bovenhoek te kijken) he dat is een programma van die en die omroep. Veel programma’s zijn (in pakketten) aan gekocht zoals bijvoorbeeld de content van Studio 100. Met Studio 100 is helemaal niets mis alleen als er iets commercieel is dan is wel de content van Studio 100. Het slaat helemaal nergens op dat de publieke omroep dit perse moet uitzenden. Kinderen voor Kinderen? De VARA is onder aanvoering van Frans Klein met alle kinderprogramma’s gestopt. Behalve Kinderen voor Kinderen. Het project waar geld mee te verdienen valt. Commercieel dus. De scripted reality jeugdseries zijn onbegrijpelijk populair maar is niet echt een taak van de NPO. Slechte Duitse sprookjes films waarvan ik niet geloof dat ook maar een kind het leuk vind vertalen in het Nederlands ook niet. Ach lekker goedkoop moet men gedacht hebben. Ht si maar voor kinderen.

  Met commerciële kindertelevisie is nogmaals niets mis. Het is juist de taak van de NPO om zich te onderscheiden van die commerciële kinderzenders. Iets waar ze de laatste jaren steeds minder steeds minder in slagen. Goede Nederlandse dramaseries, de programma’s van de VPRO (het merk Villa Achterwerk is al om zeep geholpen door Suzanne Kunzeler) en educatieve en onderscheidende kindertelevisie. Daar hoort de NPO voor te staan.

  Dus van die hele lijst kun je als NPO heel veel dingen schrappen. Die dan de commerciëlen en on-demand zeker zullen overnemen. Studio 100 zal zelfs een eigen kanaal starten in Nederland. De kinderen zullen deze content elders vinden en daar gaan bekijken. Als je echt weet waar je mee bezig bent als serieuze publieke omroep dan stop je uitrekent dus niet met Sesamstraat. En ook niet met Het Klokhuis, Het jeugdjournaal en Welkom bij de Romijnen/gouden eeuw. Juist deze programma’s horen bij een kinderzender van de publieke omroep. Veel duurder om te maken maar oh zo belangrijk.

  Al kijken er minder kinderen toch moet je blijven maken. Al kijken de kinderen op een andere manier televisie. Dan zoek je uit waar en hoe je ze dan kan bereiken maar je stopt nogmaals nooit met Sesamstraat.

  Ik hoop dat dit besluit nog worden teruggedraaid en dat we een (politieke) actie komt en dat de gene van NTR die dit bedacht onmiddellijk de laan uit word gestuurd.

  Sesamstraat moet blijven. Elke dag om 18.30u op een open net van de NPO! NPO3 heeft gewoon de ruimte aangezien ze steeds minder een doorkijk effect nodig hebben omdat de zender nauwelijks nog jongeren is en in de toekomst helemaal niet meer. Sesamstraat kan desnoods weer in een iets moderner jasje met de poppen en nieuwe mensen maar het hoort bij je opvoeding. Kinderen hebben hier echt wat aan in hun jonge leven. Al kijken ze niet meer elke dag.

1 Trackback / Pingback

 1. 'Protest om Sesamstraat te behouden is vals sentiment' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*