Geen gratis STER-blokken meer voor FOX Sports

Het Commissariaat voor de Media bevestigt dat de afspraak waarbij voor de betaalzender Fox Sports gratis STER-zendtijd aan Eredivisie Media en Marketing (EMM) ter beschikking werd gesteld rond NOS Studio Sport uitzendingen nu is aangepast.

Onderdeel van het contract dat de NOS sloot met EMM over het uitzenden van samenvattingen van Eredivisiewedstrijden was de afspraak dat rond de Studio Sport uitzendingen ook Ster zendtijd gratis ter beschikking werd gesteld. De afgelopen maanden heeft het Commissariaat voor de Media zowel de NPO, de NOS als de Ster erop gewezen dat het betrekken van afspraken over Ster zendtijd niet meer past bij de onafhankelijkheid en transparantie die hoort bij de publieke omroep. 
 
Commissariaat voorzitter Madeleine de Cock Buning: ‘De publieke omroep hoort onafhankelijk en transparant te zijn. Het Commissariaat ziet de aangepaste afspraken dan ook als een positieve ontwikkeling, daarmee wordt ook oneerlijke concurrentie met commerciële media-instellingen voorkomen. Voor het Commissariaat was het een voorwaarde dat de afspraken in een protocol zijn neergelegd zodat onafhankelijkheid en transparantie  ook in de toekomst zijn gegarandeerd. Dat is steeds onze inzet geweest.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*