Frits Wester openhartig in Eddy’s Nachtwacht (NPO Radio 2)

In de nieuwe aflevering van liefdesprogramma Eddy’s Nachtwacht op NPO Radio 2 praat DJ Eddy Keur vrijdag- op zaterdagnacht (00:00 – 02:00 uur) met: Frits Wester! 

In de show is Frits Wester openhartig over zijn liefdesleven. Frits is deze week alweer 2 jaar met Jeannine. De twee ontmoetten elkaar al tientallen jaren geleden en waren zelfs al even een setje in het verleden. Later trouwden Frits en Jeannine allebei met iemand anders.

Wester: ’Ruim 40 jaar geleden ontmoette ik haar op de middelbare school. Ze kwam ineens het schoolplein op fietsen, ze kwam nieuw op school. En toen viel ik bijna ondersteboven, zo mooi. We hadden vanaf toen veel contact en woonde ook in het dorp waar ik woonde. En we gingen vaak op pad, uit, naar het strand. Maar op een gegeven moment ging ik van de middelbare school af waar zij bleef. Ik was 4 jaar ouder. Dan verlies je elkaar uit het oog want we gingen toen beiden ons eigen leven doen. Trouwen, kinderen, verhuizen. Alles wat daar bij hoort. En 10 jaar geleden kwam ik haar weer tegen op Vlieland. En toen was ik nog getrouwd. Maar uiteindelijk, toen was ik ook gescheiden na een heel lang huwelijk. Dan kom je in een nieuwe fase in je leven. Toen nam zij toch weer contact op op een geven moment. En dat is nu ruim 2 jaar geleden. Eigenlijk deze week dat we weer 2 jaar bij elkaar waren. En nu zijn we alweer 2 jaar gelukkig met elkaar. Volgens Jeanine heb ik autisme-light. Ik heb altijd wat vaste gewoontes die ze graag wat losser zou zien. Maar Jeanine, ze is perfect. Niet alleen is ze in mijn ogen nog mooier geworden dan dat ze vroeger al was, maar je maakt ook dingen mee in het leven. De rust die je bij elkaar dan vindt.”

Zijn werk speelt nog steeds een belangrijke rol in zijn leven.

”Ik ben nog steeds gelukkig met mijn werk. Mijn werk is in al die jaren ook een manier van leven geworden. Politiek blijf ik uitermate boeiend vinden. Het zijn nu natuurlijk hele rare tijden waar ook heel veel nare dingen op ons afkomen. Leuk vind ik het niet. Een oorlog is niet leuk, ik vind een energiecrisis niet leuk. Maar het hele debat, alles wat daaromheen gebeurt, is wel uitermate boeiend. En om daarover te praten, te vertellen en dingen uit te leggen aan mensen, dat vind ik mooi en haal ik nog steeds heel veel voldoening uit. En je hoopt dat het ertoe doet en dat het mensen tot nadenken zet.”, aldus Wester.

De uitzending met Frits Wester valt vanaf 24 juli, 02:00 uur terug te luisteren via deze link

8 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*