Frits Bom: Marcel van Dam is een bijzonder verfoeilijke man

Frits Bom was in 45 jaar geleden eindredacteur van Spreekbuis. In de jaren ’80 en ’90 was één van populairste tv-presentatoren, maar inmiddels doet de 72-jarige Bom het wat rustiger aan en woont hij jaren in Spanje.

In weekblad Privé kijkt hij terug op zijn carrière van een halve eeuw.  Hij kijkt vooral positief terug op zijn Vakantieman-jaren bij RTL 4. Over de VARA waar hij jarenlang consumentenprogramma’s, waaronder de Konsumentenman presenteerde is hij minder te spreken.  Frits Bom vertrok eind jaren ’80 bij deze omroep nadat hij ruzie kreeg met Marcel van Dam.

Bom: ‘Een bijzonder verfoeilijke man. Wat was ik blij dat ik mijn werk in 1990 bij RTL 4 kon voortzetten. Ik was in het begin wel bang dat ik als Consumenten – en Vakantieman geen ruimte zou krijgen door commerciële belangen, maar het tegendeel gebeurde. Ik ben mijn hele carrière daar vrij geweest om te zeggen en te doen wat ik wilde. Dat had ik nooit verwacht. Bij de VARA, die zich naar buiten toe altijd afzette tegen commercie, gebeurde achter de schermen juist het tegenovergestelde. Met salonsocialist Van Dam voorop.’

Lees hier het hele artikel (LET OP BETAALD €€€)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*