Frans Klein (NPO): “We stoppen niet met Andere Tijden”

De NPO-directeur wil een nieuwe online geschiedenisomgeving creëren om een jongere doelgroep aan te spreken. Dat meldt hij aan NOS.  Wel lijkt al definitief dat Andere Tijden als lineaire tv-uitzending gaat stoppen.

“We stoppen niet met Andere Tijden: we willen 6 tot 10 specials gaan uitzenden en we willen juist online een nieuwe geschiedenisomgeving met Andere Tijden gaan maken”, aldus Klein.

Het schrappen van de reguliere tv-uitzendingen is volgens hem geen gevolg van bezuinigingen, maar een manier een betere balans in de programmering krijgen. Hiermee wordt duidelijk dat er definitief een einde komt aan Andere Tijden in tv-vorm.

De online petitie voor het behouden van Andere Tijden was tot zaterdagochtend al bijna 50.000 maal ondertekend. Veel kijkers maken zich zorgen dat het inperken van programma’s een voorbode is voor het geheel verdwijnen van betreffende programma’s. 

13 Comments

 1. Realiseer dat alle jongeren ook ouder worden en dat het telefoonschermpje dan te klein wordt.
  Als ik pulp wil zien, kijk ik wel naar de commerciële zenders, alhoewel, die soms een beter programma hebben dan de NPO.

 2. De focus moet niet zijn een online geschiedenis platform (en daarom dus uiteindelijk we stoppen met Andere Tijden) .

  De focus van de NPO moet zijn dat de nieuwe generatie wel mee kijkt maar niet aansluit bij het lineaire tv kijken. Programma’s gewicht op een bepaalde doelgroep op NPO1 is dus totale onzin en niet van deze tijd. Evenals het stand houden van de zogenaamde jongerenzender NPO3. Wat tegelijk nooit echt een jongerenzender geweest is. Op NPO1 moet je programma’s brengen voor een zo breed mogelijke doelgroep. Dat dit anno 2021 nou eenmaal meer ouderen zijn is gewoon een feit en dat kun ga niet meer veranderen.

  Als je jongeren meer naar de NPO wilt trekken moet juist voor hen een groot online platform creëren. (al is dat wel wat laat) een platform met alles wat interessant is voor jongeren op het gebied van televisie, radio, film, series enz. Een platform wat tevens samenwerkt en gebruikt maakt met de al reeds bestaande online diensten en social media waar jongeren al jaren gebruik van maken.

  NPO3 ombouwen tot extra zender die NPO1 & NPO2 aanvult en versterkt. Een lineaire zender zoals we die nog niet kennen en een brug moet slaan tussen lineaire televisie en NPO Start/Plus en andere online diensten van de NPO.

 3. Nogmaals goedemorgen,

  Ben een grote fan van het programma Andere Tijden.
  Denk dat ik niet meer van deze tijd ben, want ik houd van interessante documentaires zoals deze.
  Ook Vroege Vogels, Keuringsdienst van Waarde, het kunstprogramma van meneer Brand, Podium Witteman, Rail Away, 100 wachten op een donor etcetera.

  Showprogramma’s kijk ik niet, want ik vind The Voice en grote spelprogramma’s erg oppervlakkig.
  Met heel veel geschreeuw en andere herrie.

 4. @M Je bent helemaal van deze tijd want je leeft nu. Beslissingen van van dit soort mensen in de top ligt volledig aan domheid en onkunde over wat ze daar zitten te doen. Frans Klein had al jaren eerder de laan uit gemoeten en dat met prutser zoontje van Westerloo hebben aangenomen is echt helemaal een blunder gezien zijn prestaties bij SBS6/NET5 en Talpa/TIEN.

 5. Andere tijden is juist zo’n programma wat MOET blijven omdat dit programma de mensen aan het denken zet. Het is al een verlies dat de vorige presentator Hans Goedkoop hiermee is opgehouden. Laat het verstand zegevieren en niet het gevoel. NPO lijkt hier verstand van te hebben maar dit is niet juist.

 6. In dit geval zou ik mijn pijlen richten op de elkaar overlappende programma’s die via NPO1 worden uitgezonden. Waarom het enige reguliere geschiedenisprogramma om zeep helpen, als je nog niet eens weet wat je ervoor terug zet. Dan zou ik wat meer gaan snijden in de overlappende talkshows, consumentenprogramma’s, etc. Klein roept na kritiek snel wat de massa wil horen, waait met iedere mediawind mee.

 7. Hoeveel van die 50.000 ondertekenaars zou meer dan 2 afleveringen van “Andere Tijden” gezien hebben?

  • Bors,

   Heb jij het wel eens gezien?
   1. Ja. dan mag je er iets over schrijven. ( maar ik proef een beetje dat je dat niet gedaan hebt………………..)
   2. Nee? dan matig je wellicht een mening aan die niet gestoeld is op eigen waarneming.

   • Juul, ik heb wel eens naar andere tijden gekeken. Niet vaak, want de meeste onderwerpen boeide mij niet zo.
    Ik vroeg het me af omdat de gemiddelde kijkdichtheid onder de 300.000 ligt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*