Frans Klein (NPO): ‘We weten heel goed waar we mee bezig zijn’

De eerste eigen televisieshow van de YouTuber Défano Holwijn is met 56.000 kijkers de volgende nieuwe kijkcijferflop van nieuwe NPO-programma’s gericht op jongere doelgroepen. Ondertussen staan informatieve programma’s, zoals Andere Tijden op de nominatielijst om te van tv te verdwijnen. Net als Sesamstraat, Brandpunt en Lingo is ook nu hier veel ophef over. Al meer dan 83 duizend mensen hebben de petitie voor het behoud van Andere Tijden getekend. In de mediawereld wordt nu gemeld dat de NPO de weg kwijt is. NPO-baas Frans Klein zegt samen met zenderbaas Gijs van Beuzekom bezig te zijn met een ‘continue’ om kijkers naar de NPO te trekken.

Frans Klein: ,,Nu ontstaat er een beeld alsof we niet weten waar we mee bezig zijn. Het tegendeel is waar. Nog altijd gaat bijna 50 procent van ons totaalbudget op aan journalistieke, informatieve, educatieve en culturele programma’s. We horen nu steeds: waar is de journalistiek? Nou, volop op NPO 2 en ook op NPO 1, waar we Tijd voor Max, EenVandaag, De Vooravond, het NOS-journaal, Op1, Radar en Kassa uitzenden. Ook veel gehoord: we zouden afscheid nemen van de 50-plusser. Natuurlijk niet. Dat is absurd! Maar we willen als publieke omroep iedereen bedienen, dus óók de 20- tot 49-jarigen. Dat doen we goed met Oogappels, Even tot Hier en nieuwe titels als Kamp van Koningsbrugge, De kinderen van Ruinerwold, Floortje Blijft Thuis, de series van Nick & Simon, Matthijs Gaat Door. Ik vind alle beschuldigingen prima, maar we proberen de vernieuwingsagenda heel zorgvuldig te brengen.”

Lees verder op AD.nl

10 Comments

 1. Er ontstaat een beeld alsof Frans Klein en Remco van Westerloo niet weten waar ze mee bezig zijn, aldus Frans Klein zelf.

  Dat beeld dat klopt ook. Dat van Westerloo na al dat gepruts bij SBS en Talpa nu is aangesteld als netcoördinator van NPO1 is werkelijk onbegrijpelijk.

  Frans Klein heeft er de afgelopen jaren zo vaak naast gezeten met beslissingen en voorspellingen. Het is altijd mosterd na de maaltijd. En ook hier slaat hij de plank weer compleet mis. Hij praat en denkt graag voor de kijker i.p.v. dat hij echt mensenkennis heeft over deze kijker. Hij hangt er boven i.p.v. dat hij er tussen staat.

  Er moeten zeker dingen anders bij de NPO. Al jaren en op basis van continu moet je die dingen ook veranderen en mee bewegen. Echter nu worden we verkeerde beslissingen genomen alsof dit de enige echte en juiste weg is. Klein en van Westerloo denken en vinden dat namelijk. Als enige….

  • Het is een schande dat 2 hotemetoten beslissen wat goed is voor de Nederlandse kijker naar NPO 1,2,3.
   Waardevolle programma’s inruilen voor pulp programma’s. jullie hebben niet alleen jongeren weggejaagd maar nu ook de oudere kijker. Ik had gehoopt op hoogstaande programmering, maar niets is meer waard. We dalen af naar een bedenkelijk niveau

 2. Het is toch te gek, dat de Nederlandse kijker moet switchen naar commerciële zenders?
  Het is niet meer om aan te zien: NOS journaal, Nieuwsuur en overig programma’s, die geïndoctrineerd worden door , wat we voorheen, linkse programmamakers noemden.. en nu gaan weer ex. VARA mensen de boel op de kop zetten?

 3. Vreemd he?
  Nu dan even voor de NPO’ers:
  EEN YOUTUBER KIJKEN WE WEL OP YOUTUBE !
  Dat kan elke dag, op elk moment, beginnen bij het begin en eventueel een minuutje overslaan.
  Of zoals de jongere generatie het doet: na 7 seconden besluiten dat het je niet interesseert en de volgende video aanklikken.

  PS.
  Als je weet waar je mee bezig bent, waarom wil je dan Andere Tijden opheffen?
  Dat is nou een programma wat je op lineaire TV kan bekijken, maar ook nog jaren later op (jawel) YouTube…..

 4. Het wordt tijd dat Frans Klein eens wat anders gaat doen. Geef makers en omroepen gewoon de vrije hand om hun zendtijd te vullen in plaats van dat gelul met zenderprofielen. Mag ik de VPRO zondagavond weer terug?

  • Maar ja, dat deden we in de jaren 70 en 80 ook, maar de politiek begon zich er toen mee te bemoeien hoewel ze maar steeds zeggen dat ze er niet over gaan,……………..”ja,ja.”

  • @Jelle Dat zou het allermooiste zijn. Alleen als je dat zegt dan heeft Frans Klein een middel om mee te slaan. Dan gaat hij zeggen dat het dus maar goed is dat de omroepen er niet meer zelf over gaan. Frans denkt echt dat hij het beste wat de omroepen ooit is overkomen.

   @Juul Ja Ja

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*