Fout zendmastbeheerder: Twente FM uit de lucht

De zender van Twente FM in Wierden is onder politiebegeleiding onbruikbaar gemaakt. Het blijkt een grote inschattingsfout van de beheerder: de zendmast werd aangezien voor een piratenmast.

Onder politiebegeleiding heeft een bedrijf vrijdagmorgen de zendinstallatie onbruikbaar gemaakt, door de antenne en kabels uit de zendmast aan de Nijverheidsstraat te knippen. Hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

“Dat ging met behoorlijk geweld”, vertelt Wim Aarsen, voorzitter van de omroep. “Onze zender hangt al vele jaren op dezelfde plek in deze mast, precies volgens de vergunningen en afspraken. De beheerder had dus kunnen weten dat het de zender van Twente FM betrof en dat het niet ging om een piraat.”
Aarsen is ontsteld over het voorval. “Op dit moment wordt geprobeerd contact te zoeken met de verantwoordelijken en wordt er hard gewerkt om de zender weer te herstellen.”

Een schadeclaim wordt niet uitgesloten. “Twente FM is door de actie in enkele delen van haar uitzendgebied niet te ontvangen en daardoor lijden adverteerders schade en kunnen we luisteraars niet bereiken.”

Hoe lang de frequentie 93.9 niet in de lucht is, kan Aarsen nog niet zeggen. Luisteraars wordt geadviseerd om tijdelijk via 106.5 te luisteren, voor zover de ontvangst toereikend is.

4 Comments

 1. Uiteraard blijft de beheerder van mening dat hij niets verkeerds heeft gedaan en ‘heeft gehandeld volgens procedure’. Althans, dat is wel het antwoord dat ik verwacht van die beheerder. Toegeven is zwakte tonen, iets dat in tijden van een veranderend medialandschap funest kan zijn.

 2. De politie had AT moeten bellen alvorens in te grijpen.
  Maar dat weten ze niet, want vrijwel niemand in dit land weet hoe het zit met “zenders”.

  Maar je bent in een paar uur weer in de lucht.
  Je huurt bij de plaatselijke piraat een mobiele uitschuifbare zendmast, zet die naast de gestripte mast, zender op frequentie en vermogen, audio via Internet/WiFi en draaien maar.
  Stroom eventueel van aggregaat.
  Rekening naar mastbeheerder.

  En een bord voor de installatie wie er uitzendt, met afbeelding zendmachtiging.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*