Fons van Westerloo: ‘Een nieuwe omroep starten is ongehoord moeilijk’

De oud omroepdirecteur heeft zelf tweemaal een omroep opgericht (WNL / SBS) en schrijft in zijn Telegraaf-column dat een nieuwe publieke omroep opstarten lastig is.

Hij verwacht dat Ongehoord Nederland, met steun van Wilders en Baudet, wel aan de benodigde 50.000 leden zal komen.  Al snel zal Ongehoord Nederland volgens hem erachter komen dat het ledental bij lang niet genoeg is om in het publieke bestel te komen. 

Van Westerloo: ‘Dat is terecht ongehoord moeilijk omdat het om miljoenen van onze belastingcenten gaat.’ De nieuwe omroep zet zich af tegen het publieke bestel, terwijl samenwerking en een loyale houding volgens Van Westerloo vereist is. Daarnaast is de rechtervleugel al door WNL ingevuld.

‘Alleen schreeuwen dat Hilversum geen aandacht aan de echte noden van de mensen besteedt, wat aantoonbaar onjuist is, zal geen reden zijn voor een positief advies van de Raad voor Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de NPO aan de minister’, aldus Van Westerloo.

Bron: De Telegraaf

7 Comments

 1. Kansloze exercitie dat Ongehoord Nederland… Teleurgestelde boze mensen met een te hoog Donald Trump gehalte, mijn advies, stop je energie in iets positiefs…

  • Omdat de door en door verrotte linkse media niet wilt dat er echte nieuwsgaring komt niet-gemanipuleerde nieuws.

   Jaren lang heb ik via de buitenlandse media moeten vernemen wat er hier gebeurt om dat de NOS/NPO het verzweeg of er totaal een andere draai aan gaf.

   De hoogste tijd dat er een aanvulling gaat komen op de huidige door en door gemanipuleerde NPO nieuws

   Ik kijk uit naar de eerste uitzending.

 2. Als Ongehoord Nederland geen toegang krijgt tot de publieke omroep en Arie Slob en de politiek grijpt niet in.

  Dan kunnen ze beer maar de stekker uit de geld verslindende NPO trekken.
  dat steeds meer en meer belastinggeld opslokt.

 3. Ik kijk nauwelijks televisie. Te saai, te volksopvoederig en te politiek correct voorspelbaar. Iets wat heel anders is dan wat de bestaande omroepen doen zou ik wel interessant vinden. Zelfs als ze expliciet of impliciet overwegend meningen verkondigen die niet de mijne zijn.

 4. Als Ongehoord Nederland geen toegang krijgt tot de publieke omroep bij het voldoen van juiste ledenaantal zal er vast een investeringsgroep zijn welke gaat voor een commercieel alternatief cq. het inkopen van zendtijd op bestaande zender(s).

  Het huidige NPO/NOS is niet eerlijk ten opzichte van minder linkse denkbeelden en mogelijkheden. Framen, veel liegen en bedriegen, weglaten van relevante informatie enz.
  WNL heeft niet gedaan wat het beloofde te zullen doen en is weggestopt buiten prime-time en van PowNed is verder weinig te verwachten en 1 brok links gezever op NPOradio1 op maandag 00.00 – 02.00.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*