Danny Vera stormt NPO Top 2000 binnen

Zanger Danny Vera is met zijn nummer Roller Coaster de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de NPO Radio 2 Top 2000. Danny Vera daverde de topnotering binnen op plaats vier.

Nummer 1 is dit jaar weer Bohemian Rhapsody van Queen. Op nummer twee van de ’lijst der lijsten’ staat Hotel California van de Eagles, op de derde positie prijkt Piano Man van Bill Joel. De hoogste nieuwe binnenkomer was tot nu toe Someone Like You van Adele, op nummer zes in 2011. De hoogste binnenkomer van Nederlandse bodem was Marco Borsato in 2006 met Rood op nummer 17.

De Top 2000 Stembus heeft een week lang door het land gereisd en is zaterdag op het eigen ’honk’ neergestreken, het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. De stemkaravaan ging vorige week in Woerden van start, toerde via Groningen, Assen, Den Burg, Alkmaar, Bergen op Zoom, Middelburg, Wijchen, Barneveld, Gemert, Venlo en Almelo naar Hilversum.

Op geheel democratische wijze kon het publiek invloed uitoefenen op de 2000 nummers waarmee het jaar wordt afgesloten. Luisteraars konden minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen.

Tijdens de Top 2000 Stemweek werd in diverse radioshows op NPO Radio 2 aandacht besteed aan de ’stembusgang’. Weesper Stefan Stasse zorgde traditiegetrouw op 5 december met De Staf van Stasse voor een bijzondere pakjesavond-uitzending. Over Roller Coaster zegt hij dat het ’onder je huid gaat zitten’.

Oorspronkelijk was het niet eens een single, maar gewoon een song op een album van Danny Vera. Het klinkt een beetje als een country-liedje, Vera zingt het met een wat nasale stem. ,,Nadat Rob Stenders het in zijn Platenbonanza geregeld liet horen, omarmden steeds meer mensen het. Roller Coaster is inmiddels een Nederlandse klassieker”, aldus Stasse. De volledige Top 2000 van 2019 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*