FNV Kiem wil aansluiting met fusieorganisatie FNV

Zaterdagmiddeg heeft de vakbond voor werknemers in de creatieve sector met een meerderheid van 66 procent besloten voor de fusie met FNV. Deze fusie ingaan op 1 januari 2016 ingaan. 
Eerder dit jaar besloot een aantal vakbonden binnen FNV, waaronder Abvakabo, Bondgenoten en Bouw, om op 1 januari 2015 tot één grote sterke vakbond te fuseren.

Voorzitter Geert van der Tang van FNV KIEM heeft aangegeven te gaan onderhandelen over de positie van de sector creatieve industrie binnen de FNV. Het is voor Van der Tang van belang dat de positie van zelfstandigen in de creatieve sector goed geregeld wordt met een gezamenlijke belangenbehartiging met beroepsorganisaties van musici, acteurs, fotografen, journalisten, regisseurs, auteurs, vertalers en scenarioschrijvers.
FNV Kiem (Kunsten, Informatie, Entertainment, Media) telt momenteel 31.000 leden in grafische industrie, verpakkingen, uitgeverijen, podiumkunsten (theater, dans en muziek), beeldende kunst, audiovisueel (radio, tv en film), media, kunsteducatie en gaming-industrie.

Bron: Nu.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*