Floortje naar het einde van de wereld

In de nieuwe reeks van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden. Ze ervaart hoe het is om op zo’n ongewone plek te wonen door mee te draaien in hun dagelijkse leven.

In de eerste aflevering, die woensdagavond 13 januari wordt uitgezonden, reist Dessing naar de uitgestrekte taiga van Mongolië. Op deze plek logeert ze een paar dagen bij de 28-jarige Mongoolse Zaya die opgroeide in de Verenigde Staten en op haar achttiende weer in Mongolië ging wonen. Ze werd verliefd op een rendierhoeder en leidt nu een traditioneel nomadenbestaan met haar man, familie en hun rendieren.

Ze woont in een tent en de temperaturen dalen in de winter met gemak tot -40 graden Celsius: een leven dat in niets lijkt op haar leven in Amerika. Om er te komen is Floortje vanuit de hoofdstad Ulaanbaatar drie dagen onderweg per trein, auto én rendier. Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is elke woensdag om 21.25 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*