Flat Earth News – 10 jaar later

Tien jaar na de publicatie van zijn verontrustende boek Flat Earth News (Gebakken Lucht) halen de Vereniging van Onderzoeksjournalisten en Beeld en Geluid Nick Davies naar Hilversum. Hoe verhoudt de journalistiek van 10 jaar geleden zich tot die van nu, in een tijd waarin we allemaal bekend zijn met begrippen als nepnieuws, alternatieve feiten en feitenvrije opinies?

Leugens, vervorming en propaganda. Het zijn termen die inmiddels een grote vlucht hebben genomen. Feitelijk beschreef Davies het ontstaan van een medialandaschap waarin the best possible version of the truth niet langer heilig was.

En nu, tien jaar later, zijn we allemaal vertrouwd met begrippen zoals nepnieuws, alternatieve feiten en feitenvrije opinies. Journaliste Frederique de Jonge interviewt Davies erover. Hoe kijkt hij naar deze ontwikkelingen? Welke lijnen trekt hij van toen naar nu?

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) organiseert dit evenement in samenwerking met Beeld en Geluid en met ondersteuning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). VVOJ- en NVJ-leden melden zich gratis aan via vvoj.nl.

Bestel hier je tickets.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*