Filemon Wesselink maakt programma over complottheorieën

Complottheorieën zijn van alle tijden. Vaak wantrouwen complotdenkers de plannen van elites, regeringen, wetenschappers en media. Onder invloed van de coronacrisis is dit wantrouwen enorm gegroeid en worden we in het nieuws veel vaker dan voorheen met complottheorieën geconfronteerd. Maar we zien eigenlijk nooit de mens erachter. Wie zijn ze? Waarom denken ze wat ze denken? En kun je er ook iets van opsteken? 

Critici buitelen over elkaar heen om hier antwoord op te geven: van ‘je moet ze geen podium geven, want dat is gevaarlijk’ tot ‘je moet met ze in gesprek want anders radicaliseren ze’. Filemon Wesselink kiest voor het laatste en geeft in ‘Filemon en de Complotten’ een inkijkje in de wereld van de complotdenker. Elke aflevering portretteert hij er drie, van personen die geloven in het gevaar van 5G tot coronacomplotten en buitenaards leven. Met een open blik treedt Filemon ze tegemoet en duikt in de levens van de complotdenkers. 

Filemon: ‘Ik heb zulke bijzondere mensen ontmoet deze serie, ik viel van de ene in de andere verbazing. Soms positief, soms negatief. Maar het gesprek aangaan met andersdenkenden is altijd interessant en soms leerzaam.’ 

De zesdelige serie ‘Filemon en de Complotten’ is vanaf 12 april wekelijks te zien om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 3

3 Comments

 1. Ach daar hebben we de zogenaamde journalist weer. Die altijd boos kijkt en verbazing speelt. Heeft BNNVARA weer zo gek gekregen ik hem in te huren. Waarom? Lekker weer linkse deug portretjes maken voor op NPO3 waar geen hond naar kijkt. Bij de programma’s van Filemon is hij zelf altijd langer en groter in beeld dan de gene die hij interviewt. Het heeft helemaal niets met interesse te maken maar puur omdat Filemon op tv moet en zal komen. Non talent van de bovenste categorie!

 2. Beste Filemon en redactie,

  Wat ik vandaag zag op ned3 is gewoon diept treurig. Complotdenkers filmen en hiermee straks een grote groep mensen over één kam scheren. Het is allemaal prima dat je je hiervoor uitleent maar ik snap dat ook jij brood op de plank wilt hebben net als één ieder. Maar als jullie echt een programma willen maken dan zijn er genoeg anderen die jullie zouden moeten interviewen. Mensen die er het zijne ook van denken, maar wat is een complot? Maak eens een echt interview van wat er speelt in de wereld bij de mensen en achter de schermen. Maar wij en dan bedoel ik duizenden en wereldwijd miljoenen mensen weten ook dat dit never nooit zal gebeuren omdat het te dicht bij de waarheid zit. Er is meer dan 5G en of het nu een gezondheids ding is of niet het is wel de techniek om mega veel data over te sturen als straks gezichtsherkenning wordt toegepast.

 3. Beste Filemon en redactie,
  Het pathogene micro-organisme COVID-19 blijkt vervaardigd in een Amerikaans militair laboratorium als een specifiek genenpoolgericht (gericht op de genetische informatie van een populatie van zich onderling voortplantende organismen) biowapen dat met behulp van de toepassing van bio-engineering kan muteren en zich verder kan ontwikkelen door voortdurend nieuwe varianten te creëren en zodoende symptomatisch kan veranderen om een effectieve behandeling te voorkomen. Zeer alarmerend. De verbinding tussen 5G en het coronavirus verklaart het hoge aantal doden in India aan de gevolgen van zuurstoftekort. Het is allemaal zo doorzichtig.
  Alle redacties van NPO nieuws- en praatprogramma’s, alsook de leden van de Tweede Kamer moeten hier kennis van nemen. Een groot deel van de Tweede Kamerleden laat zich in slaap sussen door de leugenachtigheid van Rutte en De Jonge. Rutte en De Jonge en die hele OMT en RIVM kliek, Van Dissel voorop, moeten strafrechtelijk vervolgd worden. Ga de gangen van Van Dissel na en je zult naar mijn stellige overtuiging op Demmink-achtige taferelen stuiten.
  Nogmaals: het coronabeleid van dit kabinet moet goedschiks of kwaadschiks gestopt worden. Genoeg is genoeg! Het is toch te gek voor woorden dat je straks een vaccinatiepaspoort nodig hebt om o.a. vrij te kunnen reizen. Overigens al in 2020 door mij voorspeld in een van mijn eerdere ingezonden brieven.
  Wacht af en je zult zien wie de echte wappies zijn, namelijk de MSM (de NPO voorop). Jullie schotelen ons (de Nederlandse burgers) op gewetenloze en misdadige wijze de meest bizarre leugens voor inzake het coronabeleid, zonder enige gedegen journalistieke en wetenschappelijke onderbouwing. Alleen wat in jullie eigen bubbel is te vinden, is waar. Jullie hebben een volkomen misplaatst superioriteitsgevoel en maken daarbij misbruik van de goedgelovigheid van de Nederlandse burgers, terwijl jullie in feite volgzame domme schapen zijn die zich naar de slachtbank laten voeren.
  De naam NPO moet vervangen worden door NWO: Nederlandse Wappie Omroep.
  Met vriendelijke groet,
  G.J.W. (Gerben) Wierda

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*