Ferry Maat’s Soulshow morgenavond op NPO Radio 2

De legendarische Soulshow van Ferry Maat is morgenavond nog één keer te horen op NPO Radio 2, tussen 19 en 20 uur met zoals vanouds Ferry Maat als presentator. Deze maand bestaat de Soulshow 45 jaar. Voor NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes de reden om Ferry Maat te bellen in zijn programma Wout2day. “De Soulshow is een legendarisch radioprogramma. In de jaren 80 zat ik iedere donderdagavond aan de radio gekluisterd. De muziek uit de Soulshow heeft mijn persoonlijke smaak voor een groot deel gemaakt tot wat het nu is”.

Wouter sprak Ferry in zijn uitzending om hem te feliciteren met de 45e verjaardag van de Soulshow. Tijdens het gesprek ontstond het idee om nog eenmaal de donderdagavond als vanouds te laten klinken, een uur lang tussen 19 en 20 uur in Wout2day. Compleet met de jingles van toen. En natuurlijk een mix in de “Bond van Doorstarters”.

Ferry Maat: “Tegenwoordig woon ik op Bonaire. En nu ik even terug ben in Nederland kan ik meteen weer aan het werk, haha. Ik vind het een te gek idee. En natuurlijk ga ik graven in mijn archieven en wil ik wat actuele tracks erdoor heen doen. Want de Soulshow is met mijn online radiostation Soulshow Radio op soulshow.nl nog springlevend.”

Wouter: “Op NPO Radio 2 maken we ieder weekend de Soulnight. Daarin zijn we schatplichtig aan de muziek die Ferry introduceerde in Nederland in de jaren zeventig en tachtig. Maar, zoals we bij NPO Radio 2 zeggen, er is maar één Soulshow! Het is fantastisch dat Ferry een ‘jubileumuur’ wil maken. Het wordt voor mij en mijn luisteraars ongetwijfeld een kippenvelmoment om zijn stem en zijn muziek weer op donderdagavond te horen.”

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee de eerste Nederlandse DJ die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren ‘70 en ‘80 was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Radio 3 met daarin onder andere het mix-item “De BVD – De Bond van Doorstarters”. Ferry ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma.

De Soulshow in Wout2day, donderdag 29 november, 19.00 uur op NPO Radio 2

UPDATE: De NPO Radio 2-uitzending is hier te beluisteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*