Felix Meurders: Onduidelijk waarom ik weg moest

Vorige maand dreigde voor de 72-jarige radioveteraan een spoedig einde van zijn lange carrière. Het liep door hevig protest van publiek en vakgenoten met een sisser af en hij mag (voorlopig) radio blijven maken. In een Gooi en Eemlander-interview kijkt hij terug op de situatie.

Meurders: “De BNN/Vara-directeur (red.: Marc Adriani) die inmiddels naar Talpa is vertrokken, vertelde me dat ik op 1 januari weg moet. De reden was me niet helemaal duidelijk. Hij verschool zich achter het verhaal dat de kopstukken van de NPO vernieuwing verlangden. Maar hoe het precies zit, daar kom je toch nooit achter.”

Hij vervolgt: “Ik vroeg de directeur: hoe kan ik mijn vrienden uitleggen waarom ik binnenkort moet stoppen? Wat moet ik zeggen? Toen bleef het 35 seconden stil. Daarna zei hij dat hij het moeilijk vond om die vraag te beantwoorden. Vervolgens ging het verhaal richting de NPO… Inmiddels was BNN/Vara al een tijd op zoek naar een opvolger voor me, maar ik hoorde dat dat nog niet meeviel.”

Veel vakgenoten en luisteraars reageerden furieus op de NPO-plannen om de ‘Spijker met Koppen’-presentator voor vernieuwing of verjonging te gaan vervangen.

De regen aan reacties verraste hem. “Ik dacht dat het publiek vooral luisterde vanwege Dolf, maar het blijkt toch ook de chemie tussen ons te zijn die de luisteraars waarderen”, aldus Meurders.

Lees het hele interview vandaag in dagblad De Gooi en Eemlander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*