Feestfabriek wil eigen omroep starten

De Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross en Mañana Mañana, heeft een eigen omroepvereniging opgezet. Als er voor 31 december 2020 vijftigduizend betalende leden worden geworven, krijgt STAMPPOT de status van aspirant-omroep.

“Wij laten op zowel onze festivals als huidige online kanalen zien dat wij een grote en diverse groep mensen kunnen bereiken en een plezier kunnen doen met onze ideeën en rare fratsen”, aldus oprichter Pieter Holkenborg. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze eigenwijze manier van werken een meerwaarde kunnen zijn in het huidige medialandschap. Maar bovenal is het vooral een artistieke uitdaging waar wij enorm veel zin in hebben.” STAMPPOT wil een positieve uitstraling hanteren en inzetten op onder andere optimisme en zelfspot. “De redactie van dit platform bestaat uit creatieve geesten binnen de Feestfabriek en talloze schrijvers, filmmakers, muzikanten, theaterartiesten en andere gelijkgestemden die de festivalorganisatie in de loop der jaren heeft leren kennen”, aldus de nieuwe omroep.

STAMPPOT zal in ieder geval niet gevestigd worden op het Mediapark in Hilversum. “De insteek van het online platform STAMPPOT zal ook de blauwdruk vormen van de aspirant-omroep. Een uitvalsbasis op het mediapark past daar niet bij. Daarnaast is, met de hedendaagse technieken, huisvesting in die regio sowieso niet nodig”, aldus Stan Gordijn, die naast Holkenborg en Ronnie Degen één van de oprichters is. Dat wil volgens Holkenborg niet zeggen dat de omroep tegen de Randstad is, maar het wil een ander geluid brengen dan de gevestigde media. Zo wordt de live-stream van de Zwarte Cross van zaterdag 18 juli mede door STAMPPOT georganiseerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*