‘Netflix van het Nederlandse theater’ TheaterThuis.nl gelanceerd

‘Altijd en overal op de eerste rang én steun de cultuur.’ Dat is de slogan van TheaterThuis.nl dat op 31 augustus haar digitale deuren opent met een mooie mix mini-voorstellingen: cabaret, toneel én muziektheater. Op dit nieuwe online platform worden komend jaar honderden nieuwe voorstellingen gepresenteerd. TheaterThuis.nl biedt artiesten niet alleen een podium, maar ook inkomsten, want zo’n 50% van de opbrengsten gaat naar de artiesten.

André van Duin: “TheaterThuis is een geweldig initiatief. Je zit thuis op de bank op de eerste rang. Dus ik zou zeggen: Artiesten klaar? Spelen maar!”

De ambitie is om uit te groeien tot het Netflix van het Nederlandse theater, met unieke content, speciaal voor dit platform opgenomen. Naast voorstellingen van een kwartier zijn op TheaterThuis.nl ook backstage-repo’s en andere korte programma’s te zien, waaraan Harm Edens, Gijs Scholten van Aschat, Frits Sissing, Bert Kuizenga en Peter Heerschop meewerken.

Artiesten wordt hun grootste passie ontnomen; optreden voor hun publiek. En dat publiek? Dat heeft juist nu behoefte aan de ontspanning van theater. TheaterThuis is het antwoord voor beide partijen. Altijd en overal op de eerste rang voor cabaret, toneel en muziektheater en steun de cultuur.

Een groot aantal acteurs en artiesten werkt mee, variërend van Karin Bloemen en Gijs Scholten van Aschat tot Robert-Jan Stips, Viggo Waas, Kiki Schippers, Renée van Wegberg, Cor Bakker & Fay Claassen, Melody Klaver & Fabian Jansen, Tony Neef, Pieter Jouke, Jennie Lena, Paul de Munnik tot Peter Heerschop. Dit platform is niet alleen van belang tijdens de coronacrisis, maar zeker ook daarna. Het biedt artiesten een podium om iedere huiskamer te bereiken. 

Geheel nieuw is het platform van FC Klap overigens niet. Voorheen heette het Voorstellinggemist.nl. Het platform had onder de oude naam beperkt succes. Nu de coronamaatregels een enorm effect hebben op de theaterwereld zou het onder de nieuwe naam meer abonnees kunnen trekken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*