Expertsessie over Mediastrijd om Suriname

Onderzoeksjournalist Ellen de Vries neemt in deze expertlezing de invloed van de Nederlandse media op de recente, turbulente geschiedenis van Suriname onder de loep: de (post) militaire periode (1980-1992). In deze tijd nam rebellenleider en politicus Ronnie Brunswijk, met steun van het Surinaams verzet in Nederland, het op tegen legerleider Desi Bouterse en Nederland.

De Vries is publicist en onderzoeker. Ze is geïnteresseerd in beeldvorming en de maatschappelijke verhoudingen in een postkoloniale tijd. Onlangs verscheen haar nieuwste boek: Mediastrijd om Suriname – Van mythemakers tot nieuwsverduisteraars.

In het kader van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck programmeert Beeld en Geluid maandelijks een expertlezing van een uur, waarin een gerenommeerde (onderzoeks)journalist de werking van de journalistiek en nieuwsmedia analyseert. Of je nu gewoon meer wil weten over de werking van nieuws of dat het je dagelijkse werk is: als je verdieping zoekt zijn deze lezingen voor jou.

Elke journalist zoomt in op zijn of haar eigen onderzoeksgebied, waardoor er binnen de reeks een overzicht ontstaat van verschillende journalistieke thema’s, zoals misdaad, politiek, klimaat of oorlogsverslaggeving. Ze illustreren hun verhaal met actuele en historische videofragmenten uit de mediacollectie van Beeld en Geluid.

De lezing is gratis voor studenten van journalistieke opleidingen op vertoon van studentenkaart. Studenten bezoeken het museum en de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck tegen een gereduceerd tarief.

Toegang voor de lezing is inbegrepen bij je toegangskaartje voor Beeld en Geluid, en gratis op vertoon van Museumkaart of BankGiro Loterij-VIP KAART.

Vrijdag 8 december 2017 | 15.30 – 17.00 uur in Beeld en Geluid

Tickets kunnen hier worden besteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*