Beste Nederlandse IDFA docs in Beeld en Geluid

Op zondag 10 december vertoont Beeld en Geluid twee documentaires van het IDFA, gevolgd door een Q&A met de makers.

Te zien zijn Instant Dreams van Willem Baptist en Garden of Life van Marco Niemeijer. Beide filmmakers dingen mee naar de IDFA Award for Dutch Documentary, een award waar Beeld en Geluid zich dit jaar voor de vierde keer aan verbindt. De prijs wordt uitgereikt aan de maker van de beste film van de IDFA Competition for Dutch Documentary, een wedstrijd voor de crème de la crème van de Nederlandse documentairemakers en jong talent. Eerdere deelnemers waren Jessica Gorter, Ramon Gieling, Thomas Vroege en Vincent Boy Kars.

Instant Dreams
In de documentaire Instant Dreams verkent Willem Baptist de tegenstellingen tussen een digitaal en analoog tijdperk, door de levensloop van de Polaroidcamera uit te lichten. In dit ambitieuze visuele essay verkent Willem Baptist de visionaire genialiteit van dr. Edwin H. Land, uitvinder van de Polaroidcamera. Ook nu houden diverse mensen zijn instantdroom nog levend.

Willem Baptist debuteert met Instant Dreams als regisseur van lange documentaires, met zijn korte jeugddocumentaires won hij vele prijzen. Instant Dreams is vanaf 14 december bij Filmtheater Hilversum te zien.

Garden of Life
Ooit reisde de nu 82-jarige Leo graag samen met zijn echtgenote Riet naar onbekende oorden. Maar sinds de eerste tekenen van Alzheimer zich manifesteerden, verkiest de schoonvader van filmmaker Marco Niemeijer zijn achtertuin boven iedere andere plek. In deze documentaire volgen we Leo, tussen zijn geliefde bomen en planten, waar hij grip probeert te houden op zijn steeds verwarrender wordende bestaan. Een jaar lang filmt Niemeijer hem, elke maand en van seizoen tot seizoen.

Marco Niemeijer won met zijn debuutfilm Little Angels de Prix Europa voor beste Europese televisiedocumentaire van het jaar.

Het programma:
12.30 – Ontvangst met koffie en thee
13.00 – Instant Dreams met aansluitende Q&A
14.30 – Pauze
15.00 – Garden of Life met aansluitende Q&A
16.30 – Einde

Tickets kunnen hier worden besteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*