Ex Machina Group stelt live interactieve video platform gratis beschikbaar

Ignition Studio technologie voor televisiezenders en game publishers nu beschikbaar voor het onderwijs. Gratis voor de rest van het schooljaar. Ex Machina Group wil hiermee leerkrachten ondersteunen om hun lessen leuker en uitdagender te maken.

Ignition Studio biedt een combinatie van live streaming, interactiviteit en gamification. Daarmee kunnen leerkrachten op een eenvoudige manier hun lessen interactiever en aantrekkelijker maken. Ignition Studio is ontwikkeld voor de zakelijke markt op basis van de ervaringen die Ex Machina Group heeft opgedaan bij het realiseren van interactieve formats voor grote televisiezenders en uitgevers van videogames. De afgelopen weken is hard gewerkt aan het platform geschikt maken voor gebruik door het onderwijs.

“Hoewel zij zeker niet de enige groep zijn die door deze crisis is getroffen, staat de onderwijssector bijzonder dicht bij ons”, zegt Jeroen Elfferich, CEO van Ex Machina. “Wij verwachten dat ook als de scholen weer open gaan, onderwijs op afstand een belangrijke rol zal blijven spelen. Er is dan behoefte aan meer dan alleen een videoverbinding, jongeren zijn gewend aan interactie en gaming. Juist door die twee met video te combineren, creëer je een ervaring die gebruik maakt van de mogelijkheden van de technologie.”

Om aan de slag te gaan met Ignition Studio, heeft de leerkracht alleen een pc met een camera nodig. De leerling thuis kan alles op zijn telefoon doen. 

De sessies op Ignition Studio zullen openbaar toegankelijk zijn zodat iedereen kan zien welke mogelijkheden het platform biedt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*