Erik Dijkstra presenteert ‘Per Seconde Wijzer De Strijd’

De eerste uitzendweek van de bekende BNNVARA-kennisquiz ‘Per Seconde Wijzer’ in het najaar van 2020 staat in het teken van een spannende finalestrijd.

In de week van maandag 14 tot en met donderdag 17 september a.s. gaan de zes beste 4e ronde-winnaars van het afgelopen seizoen (najaar 2019 – voorjaar 2020) de strijd met elkaar aan. Van maandag tot en met woensdag duelleren dagelijks twee kandidaten tegen elkaar. De twee winnaars die hieruit voortkomen, spelen op donderdag 17 september in de grote eindstrijd tegen elkaar om de uiteindelijke winnaar te worden. ‘

Per Seconde Wijzer De Strijd‘, gepresenteerd door Erik Dijkstra, is op maandag 14, dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 september om 19.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

De zes spelers in deze finaleweek zijn: Joris van Bergen uit Wijchen, Luc Verhaegh uit Venlo, Kamiel Cornelissen uit Den Haag, Daniel Da Costa uit Utrecht, Remco Bruijnje uit Gent (België) en Tina Hoenderdos, woonachtig in Berlijn, afkomstig uit Haarlem.

Erik Dijkstra: ‘Dit wordt echt een razend spannende finalestrijd! Zes topspelers uit Per Seconde Wijzer tegen elkaar: ik verheug me enorm op deze bijzondere week.’

‘Per Seconde Wijzer De Strijd’ wijkt inhoudelijk iets af van het reguliere spel, want er zit nu een drukknop-vraag in. De twee kandidaten spelen letterlijk tegen elkaar: wie het snelst op de knop drukt en het goede antwoord geeft, wint de vraag.

De spelers krijgen niet alleen vragen uit de categorie die ze zelf hebben gekozen (Sport, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & Cultuur of Tegenwoordige Tijd), maar ook uit de andere categorieën.

2 Comments

  1. Op zich heel leuk idee, ook die Kees Driehuis prijs.
    Alleen erg jammer dat iedere aflevering per se een sportvraag moest hebben. Zelfs toen het eindelijk eens allebei kandidaten waren uit een andere categorie moest er weer zonodig een sportvraag in. Wetenschap was ook wel een keer leuk geweest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*