Erik de Zwart: ‘Pensioen? Daar doen wij niet aan!’

De Top 40 heeft vele presentatoren wereldberoemd in Nederland gemaakt. Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer (76), riep onlangs nog dat pensioneren niet in zijn woordenboek voorkomt en inderdaad: hij is nog steeds lekker actief in de muziekwereld.

Hetzelfde geldt voor Lex Harding. Inmiddels 72 jaar en nog steeds een druk baasje. Op 1 juli opent hij een expositie in de Amsterdamse Beurs van Berlage met door hem verzamelde zeefdrukken van pop-art-helden als Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Wessel van Diepen is nog steeds actief als platenproducer. Jeroen Nieuwenhuize is de man die al meer dan tien jaar op de vrijdagmiddag de lijst presenteert.

Zelf heb ik ’t dertien jaar gedaan en binnenkort ga ik ook weer wat nieuws doen. Radiomaken was ooit een hobby en ik heb er mijn werk van kunnen maken. Nu zijn treinen en treinreizen mijn hobby en daar ga ik wat meer mee doen. Pensioen? Daar doen we bij de Top 40 dus niet aan! Lex, Wesel, Jeroen en ik spreken elkaar regelmatig en bezoeken ook concerten samen: twee jaar geleden was dat Eric Clapton (72) in Londen. Die is nu wel met pensioen. Wonderful Tonight was een nummer 3-hit in 1988.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*