Erik de Zwart officieel in Guinness Book of Records

Erik de Zwart heeft samen met Gunnar Garfors en Ronald Haanstra nu officeel het Guinness Book of Records gehaald. Ze zijn als snelste de wereld overgevlogen met lijnvluchten. Dit deed het trio in 56 uur en 56 minuten. In februari 2018 werd het record al gevestigd, maar het befaamde instituut heeft na nauwkeurig onderzoek het record nu officieel bevestigd.

Het was voor De Zwart de tweede poging. Een eerdere poging mislukte door het mislopen van een vlucht. Ze begonnen in Sydney (Australië) en trokken naar Santiago de Chile (Chili), Panama City (Panama), Madrid (Spanje), Algiers (Algerije) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) voordat ze weer teruggingen naar Sydney.

Erik de Zwart: ‘Toen de Noorse globetrotter Gunnar Garfors en de Nederlandse media-ondernemer Ronald Haanstra aan mij vroegen of ik zin had om met hen de wereld non-stop rond te vliegen aarzelde ik geen moment: natuurlijk ga ik mee. Laten we wel wezen, iedereen wil stiekem toch een wereldrecord op zijn naam hebben staan? En is het eindelijk officieel. Best wel trots!’

Lees de melding op Guinnessworldrecords.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*