Erik de Zwart met Top 40 Hitdossier naar Omroep MAX

Logo

Erik de Zwart keert vanaf januari 2023 terug op de radio. Bij Omroep MAX presenteert hij elke vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur Top 40 Hitdossier op NPO Radio 5. Tevens gaat De Zwart een samenwerking aan met MAX Magazine. De gids drukt wekelijks een Top 40 af uit het verleden waar Erik herinneringen bij ophaalt.Erik de Zwart | © MAX


Daniël Dekker, Hoofd Radio Omroep MAX, verheugt zich op de komst van Erik de Zwart: “Met de komst van Erik naar Omroep MAX heeft Radio 5 er opnieuw een radiotopper bij. De iconische Top 40 met een rijk verleden zal de klapper van de week op vrijdag worden. Wij kijken er enorm naar uit en weten zeker dat de luisteraar hetzelfde doet.

Erik de Zwart heeft in het verleden vaker voor MAX radio gemaakt, hij verving Tineke de Nooij toen zij eind 2021 stopte met TinekeShow. “Ik heb al een tijdje warm gedraaid bij Omroep MAX, dat vond ik geweldig om te doen“, vertelt hij.

Toen Daniël Dekker mij benaderde voor dit vaste tijdslot hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik heb er veel zin in om alle verhalen die ik heb over de Top 40 te delen met de luisteraars van NPO Radio 5 en lezers van MAX Magazine.

Top 40 Hitdossier
Vanaf januari 2023
Elke vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Presentatie: Erik de Zwart

6 Comments

 1. Dit is het beste radionieuws in jaren! Wat een meesterzet van MAX. Een beetje onze Nederlandse versie van Pick of the Pops (BBC radio 2 op zaterdagmiddag).

 2. Kan Jeroen van Inkel ook gelijk aanschuiven. Dan is de bejaardenvariant van Veronica compleet. Alleen Adam curry ontbreekt nog.

 3. Op zaterdag en zondag Bart en de Zwart 🙂
  Zou kunnen Bart van Leeuwen zit er al dan .
  Heel leuk. Met Simobe Walraven door de weer erbij.

 4. Dan zal Annette van trigt en Lex harding ook wel aan schuiven zoals beging jaren tachtig.Die oliebroek die Lex harding aan had….ja, toen moest Anette van trigt staand
  presenteren.

 5. heden daagse popzenders zijn over een x aantal jaren weggevaagd De nostalgiezenders zullen de trend worden omdat we met een enorme vergrijzing zitten, en jongeren niet op 538 SLAM Q MUSIC en dergelijke zenders zitten te wachten De voorzichtige lijn is al ingezet door John de Mol die oude veronica radioprogramma`s van stal gaat halen om de uit te zenden op een nieuwe zender
  de popmuziek anno 2022 is zo dood als wat , leve de oude vertouwde muziek van vroeger!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*