Eredivisie op zwart voor Ziggo-kijkers?

Voetballiefhebbers die nu naar Fox Sports kijken via Ziggo, dreigen volgend jaar de Eredivisie te moeten missen. De tv-aanbieder leeft in onmin met Fox Sports over de doorgifte in grote delen van Nederland.

Daardoor zouden onder meer Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zonder Fox Sports komen te zitten. De drie topclubs uit de genoemde steden zijn goed voor ongeveer 80% van alle Fox Sports-abonnees.

Hoewel Fox Sports-eigenaar Eredivisie Media & Marketing (EMM) Ziggo meermaals heeft gewezen op de aflopende verbintenis, houdt die vol dat het huidige contract nog tot 2020 doorloopt.

Ziggo heeft van EMM een nieuw contractmodel voorgeschoteld gekregen waarin het bedrijf meer moet gaan betalen om de Fox Sports-zenders te mogen doorgeven. Vorig jaar tekende KPN al een vergelijkbaar contract met Fox Sports. Daarvan profiteerde destijds de kijker: de prijzen werden met bijna 60% verlaagd en een deel van de abonnees kijkt zelfs gratis naar de Eredivisie.

Beide partijen zeggen daarover nog steeds in gesprek te zijn. Toch sluit een woordvoerder van Ziggo niet uit dat het bedrijf naar de rechter stapt. „We willen duidelijkheid en die kunnen we onder meer via die weg krijgen.”

Klanten van Ziggo gaan vanaf juli sowieso tot 30 euro per jaar meer betalen voor hun abonnement. Dat heeft mede te maken met Ziggo’s eigen sportkanaal 14.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*