Ere-Reissmicrofoon voor Het Oog

Het NPO Radio1-programma Met Het Oog op Morgen is bekroond met de Ere Reissmicrofoon. Dat is zondag bekendgemaakt in De Perstribune, het radioprogramma van omroep Max. De prestigieuze radioprijs werd 5 keer eerder uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Gabri de Wagt, Ischa Meijer, het Metropole Orkest, Henk van Hoorn en het Muziekcentrum van de Omroep. 

De jury, voor het eerst bestaande uit pure radio-experts ( de prijs werd jarenlang gezien als een soort bijwagen voor de Nipkowschijf, die televisieprogramma’s bekroont) vond  het programma “een baken in radioland, al 40 jaar lang. Het is zeer verrassend dat dit programma nog nooit de Reissmicrofoon heeft gekregen”.

In De Perstribune werden ook de nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon 2016 bekendgemaakt. De genomineerden zijn Adres Onbekend(KRO-NCRV Radio 5), Bernard Hammelburg (buitenlandcommentator BNR Nieuwsradio),  De Hart en Ziel Lijst(NPO Radio 4) en De Staat van Stasse(KRO-NCRV, Radio 2). De Ere Reissmicrofoon wordt samen met de Zilveren Reissmicrofoon en de Zilveren Nipkowprijs op 10 juni uitgereikt in Amsterdam. (Foto Twitter.com)

Bron: nos.nl

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*