Kink FM vindt onderdak bij dB Mediagroep

De terugkeer van de radiozender Kink FM begint steeds vastere vormen aan te nemen. In het MCO, het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan in Hilversum, is onderdak gevonden bij de dB Mediagroep. Na de zomer zullen daarvandaan programma’s via internet te horen zijn.

Een zelfstandige doorstart na een slapend bestaan van liefst 5 jaar, zo zou je het kunnen noemen. In 2011 bleek het na 16 jaar niet meer winstgevend. Het radiostation begon in de jaren 90 met voornamelijk alternatieve, nieuw muziek via kabel, satelliet en ether. Kink FM heeft tijdens haar actieve periode regelmatig op de rand van de afgrond gestaan.

Festivals
Het zond veel concertopnamen uit onder de noemer ‘Kink in Concert’. Verder was het station live vaak aanwezig bij festivals.In oktober vorig jaar werd de merknaam door de Veronica Holding overgedragen aan Jan Hoogesteijn, een van de oprichters van Kink FM. Die kondigde enkele weken geleden al een herstart aan.

De dB mediagroep is een facilitair bedrijf, dat programmatechniek verzorgt voor verschillende nationale en regionale radio- en TV-omroepen. Ze registeren ook popconcerten en festivals, zoals dit jaar Pinkpop voor de publieke omroep. Foto Kink FM Facebook: Roy van Kleef

Bron: Facebook.com/Kink FM

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*