Eppo van Nispen tot Sevenaer op de Perstribune van MAX

Eppo van Nispen tot Sevenaer is te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, was jarenlang directeur van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Sinds 1 februari heeft hij een nieuwe baan: directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het omroepmuseum- en archief in Hilversum. De flamboyante Van Nispen stamt uit een adellijk geslacht en koos voor een opmerkelijk carrièrepad, met tussenstops bij onder meer Martin Gaus’ Dierenmanieren en Hart van Nederland.

Jetze Plat, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, werd eind vorig jaar verkozen tot Paralympisch Sporter van 2017. Ook is hij genomineerd voor de Laureus Award, de internationale ‘sport-Oscar’, die later deze maand wordt uitgereikt in Monaco. Plat, die werd geboren met twee onvolgroeide benen, blinkt uit op de handbike en de paratriathlon (zwemmen, handbiken en wheelen). Afgelopen jaar pakte hij de Europese titel en de wereldtitel op die laatste discipline. Het hoogtepunt volgde op Hawaï, waar hij de wereldtitel Ironman wist te bemachtigen. Het volgende doel: de Spelen in Tokio.

Verder neemt mediaredacteur Ron Vergouwen een kijkje achter de schermen bij de successerie Ik Vertrek. Ook vertelt royaltyjournalist Marc van der Linden over zijn favoriete sporten en sporters én wordt het ‘mediapaspoort’ van wielrenster Leontien van Moorsel opgemaakt. In de tv-rubriek Kassie Kijken werpt Ron Vergouwen uiteraard een blik op de opmerkelijkste televisieprogramma’s van afgelopen week.

De Perstribune – Zondag 4 februari van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*