Kristallen Film voor Nao ’t Zuuje

Nao ’t Zuuje, de documentaire van regisseur Rob Hodselmans en producent Pupkin, heeft de Kristallen Film status behaald. Meer dan 10.000 betalende bezoekers zagen de documentaire over Vastelaovend (carnaval) in Venlo sinds de première op 6 januari 2018. Nao ’t Zuuje is de eerste film die dit jaar de Kristallen Film status behaalde en heeft inmiddels meer dan 20.000 bezoekers getrokken.

Nao ’t Zuuje is een documentaire van Rob Hodselmans waarin hij aan de hand van tien carnavalsvierders en hun persoonlijke verhalen de kern van vastelaovend (carnaval) weet te raken, de impact toont van de traditie en het belang ervan voor het Zuiden. Via de centrale figuur Prins Lex Uiting ontmoeten we de personages en zien we dat de vastelaovend het cement is dat vierders van alle pluimage met elkaar verbindt en verbroedert. Het is een uitlaatklep én een moment van zelfreflectie in een decor van feest, melancholie en pure emotie.

De documentaire is geproduceerd door Pupkin in coproductie met BNNVARA en met steun van Gemeente Venlo. Distributeur van Nao ’t Zuuje is Gusto Entertainment. De film is momenteel te zien in 17 filmtheaters en een kortere versie van 50 minuten wordt donderdag 8 februari om 21:45 uur uitgezonden op NPO3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*