EO volgt groeipoli Tergooi Ziekenhuizen

In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1 volgt de EO opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen.

In de vierde aflevering, op woensdag 25 mei om 20.25 uur, is het programma op bezoek bij de groeipoli van Tergooi in Hilversum. Pauline van 17 jaar wordt daar al een poosje behandeld met groeihormoon omdat haar eigen hypofyse dat hormoon onvoldoende aanmaakt.

Kinderarts Gerdine Kamp van de Groeipoli in Tergooi: “Sommige kinderen blijven klein, anderen groeien enorm hard. Soms treedt de puberteit vroeg in, soms erg laat. Of helemaal niet. Kinderen en hun ouders kunnen zich soms grote zorgen maken als hun ontwikkeling of groei anders verloopt dan bij leeftijdgenootjes.

Daarom is het goed dat we op de groeipoli snel kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van een groei- of puberteitsstoornis. Bij 1 op de 10 kinderen blijkt behandeling nodig”.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*