EO lanceert interactief journalistiek platform DIT 

Op een respectvolle manier in gesprek gaan over actuele kwesties in de samenleving. Dat staat centraal op het nieuwe journalistieke EO-platform DIT. Een interactief online platform waar de lezer, kijker en luisteraar actief kan deelnemen aan het gesprek van de dag. Vanaf vandaag is de site te bereiken via dit.eo.nl.

Op het interactieve platform DIT worden iedere dag actuele kwesties van meerdere kanten belicht. Van links tot rechts, van conservatief tot progressief. Iedereen is welkom om hier op een hoffelijke manier met elkaar in gesprek te gaan.

Samenwerking drie journalistieke programma’s
Op het online DIT-platform slaan drie journalistieke EO-programma’s de handen ineen. Er zijn verhalen te lezen die je later op de dag terughoort in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag, waarbij ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhaal delen in het live-lunchprogramma Dit is de Middag (NPO 1) en waarover het blikveld van de kijker verder verbreed wordt in Dit is de Kwestie (NPO 2).

Iedereen een stem
Presentator Tijs van den Brink, een van de bepalende gezichten en stemmen van o.a. Dit is de Dag en Dit is de Kwestie: “Het is fijn dat we een goede vindbare plek hebben gekregen voor al onze journalistieke verhalen. Op die manier komt ons journalistieke werk ook beschikbaar voor andere doelgroepen, via andere kanalen. En we kunnen op het platform ook nog eens echt in gesprek met onze nieuwsconsumenten.”Mede-presentator van de verschillende DIT-titels, Margje Fikse: “Doordat onze journalistieke programma’s nu samen komen op één platform kunnen we het verschil maken, met de onderwerpen die wij belangrijk vinden. Juist met verhalen van mensen die normaal gesproken onderbelicht blijven.Ook EO-directeur Arjan Lock is blij met op de komst van het platform: “Via DIT kunnen we als EO iedereen een stem geven. Niet alleen hoge bestuurders of bekende opiniemakers, maar juist de mensen die te maken hebben met ingrijpende beslissingen die in Den Haag worden gemaakt. We willen op een toegankelijke manier het gesprek aangaan met mensen over het dagelijkse, gewone leven, en van hen horen wat ze belangrijk vinden.”

Twee weken een glazen huis op Utrecht CS
Om de komst van het platform te vieren opent DIT vanaf dinsdag 20 juni twee weken lang een opvallend glazen huis op Utrecht CS. Daar kunnen reizigers, door een duik te nemen in een levensgrote ballenbak, stemmen op actuele kwesties. Bijzondere ervaringen en opinies in Utrecht zijn diezelfde dag nog te horen in Dit is de Dag op NPO Radio 1 en te zien via de nieuwe sociale kanalen van DIT.

Eerste journalistieke platform met NPO-id
DIT is het eerste online platform waar gebruikers kunnen reageren door hun NPO-id te gebruiken. Veel mensen hebben al een NPO-id, bijvoorbeeld voor NPO Start. Daardoor hoeven zij geen extra account aan te maken. Het registratieproces, inloggen en deelnemen aan het gesprek is door het gebruik van het NPO-id heel toegankelijk.DIT, het nieuwe journalistieke platform van de EO, is vanaf nu te bereiken via dit.eo.nl.DIT is het verhaal, dat we samen maken.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*