Dit Was Het Nieuws-podcast met Astrid de Jong

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Arjan Snijders is op vakantie en daarom ditmaal met invaller Astrid de Jong! Wat houdt de ‘Nachtzuster’ van de Nederlandse radio allemaal bezig en wat vindt ze van de bezuinigingen bij de nachtradio van NPO? Moet dat nog wel een plek voor jong talent zijn?

Met in aflevering 123:

 • Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer is overleden. We richten een klein monumentje voor haar op en luisteren iets van de special die ter ere van haar is uitgezonden.
 • Een opvallende winnaar van de Ere-Zilveren Reissmicrofoon: Armin van Buuren. Wat heeft deze club-dj met radio? Een heleboel, zo blijkt uit zijn dankspeech tijdens het in ontvangst nemen van de prijs.
 • Het is weer de ‘Foute Maand’ bij Qmusic. Dat betekent dit keer ook een speciaal ‘anthem’. Die lijkt een grote Top 40-hit te worden. Chantal Janzen is verantwoordelijk en komt langs bij Domien, met iets te zwoele Duitse (bingo-) teksten…
 • BNR’s pater familias Bernhard Hammelburg heeft 1000 keer een column voorgelezen op de radio over de situatie in de wereld. Is hij inmiddels de nieuwe G.B.J. Hiltermann? Dat is die deftige radiocommentator die Harms jeugd een beetje heeft verpest…
 • Op Astrids initiatief: een complimenten-rondje. En inderdaad: de complimenten vliegen om je de oren!
 • Het Belgische Qmusic veroorzaakt bijna een telefoonnet-infarct, door een bel-actie waarbij ze een aantal zwembaden ter waarde van een ton weggeven. Leuke stunt of niet?
 • Domien Verschuuren is onthutst over het gebruik van een oude 538-slogan (“zomer op je radio”) op NPO Radio 2. Heeft hij een punt?
 • In het Blooperblokje oa: Pinkpop op 3FM, de weerman van Radio Drenthe, Fidan Ekiz, Rob Janssen en Met het oog op morgen.
 • Bij Syb aandacht voor het warme weer en er wordt met een belletje gerinkeld.
 • De slotminuut is deze week voor Thijs Meeuwsen. Dat is de ‘buurman’ van Arjan bij Radio Veronica. Hoe blaast hij deze aflevering uit?

 
In de exclusieve bonusshow álleen voor vrienden van de show recenseren we een lied dat werd gezongen door Domien Verschuuren en z’n sidekick Anton Griep. En we bespreken hoe ‘legendarisch’ het Langs de Lijn-duo Hugo Borst en Henri Schut na 10 seizoenen inmiddels is geworden. Plus: bonusbloopers, waarin twee Radio 1-programma’s gefuseerd lijken te zijn, Langs de Lijn voorbarige conclusies trekt en ons aller Mieke van der Weij.

3 Comments

 1. Harm is altijd zo nadrukkelijk aanwezig dat je inderdaad zou denken dat het Dit Was Het Nieuws is.
  Zoals bij het item over Jellie Brouwer, werkelijk iedere inbreng moest hij op zichzelf betrekken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*