Einde Formule 1-seizoen kan impact hebben op Viaplay-abonneebestand

Dit weekend markeert in Abu Dhabi het einde van het Formule 1-seizoen 2023, waarna de streamingdienst Viaplay een pauze inlast en het lineaire kanaal Viaplay Xtra tijdelijk bijna geen live sportbeelden zal uitzenden, met een mogelijke uitzondering voor het WK Darts.

Exclusiviteit
Viaplay, dat mogelijk abonnees zal verliezen vanwege de tijdelijke winterstop van Formule 1-uitzendingen, staat ook voor andere veranderingen: de Viaplay Originals zullen niet langer exclusief zijn en zijn vanaf volgende maand ook te zien via Canal+’s nieuwe streamingdienst in Nederland.

Afstoten uitzendrechten
Verder wordt op 29 november duidelijkheid verwacht over meer wijzigingen bij Viaplay Group, waarbij analisten speculeren over het afstoten van sportcontent met dure rechtenovereenkomsten, zoals de Bundesliga, Premier League en PDC Darts.

4 Comments

 1. Niet vergeten dus even tijdelijk op te zeggen. Zonde van degene die een jaarabonnement hebben maar alleen voor de F1 een abonnement hebben afgesloten. Die mooie korting is minder hoog dan wanneer je geen jaarabonnement hebt en de komende maanden op had gezegd.

  • Per maand kost Viaplay nu 15,99 euro. In juni bood de Zweedse streamer nog tijdelijk een jaarabonnement van 99 euro aan. Voor huidige gebruikers met een jaarabonnement gaat dit, zodra het afloopt, automatisch over op het maandelijkse lidmaatschap. Viaplay is samen met het Premium-abonnement van Netflix, dat ook 15,99 per maand kost, de duurste streamingdienst van ons land.

   Onlangs stopte Viaplay ook al met zijn dagpas bij KPN, dat slechts één Formule 1-raceweekend werd aangeboden.

   Viaplay ging in maart 2022 in Nederland van start, met een tijdelijke maandprijs van 9,99 euro. Dat werd later 13,99 euro. In maart van dit jaar volgde een prijsverhoging. In een presentatie in juli sprak Viaplay ook over het doorvoeren van ‘jaarlijkse prijsverhogingen’

   Vroem, vroem, vroooeeeeem …!

 2. Pak een goed boek, de bibliotheek is op jaarbasis nog te betalen, en ook nog korting als u gebruik moet maken van de voetselbank.Of speel het veel gekochte Mens Erger JE Niet. Het kost weinig, maar een schat aan inhoudelijke boeken geschreven. GA ANDERS IN EEN HOBBY CLUB.JE TIJD OPVULLEN.

1 Trackback / Pingback

 1. Onrust bij Viaplay Group: wederom uitstel publicatie kwartaalcijfers - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*