Samenwerking Bear Family Records en Grolloo Radio

Multiple Grammy Award-genomineerde Bear Family Records en Grolloo Radio starten samenwerking met een wekelijks radioprogramma, met een playlist van country, blues, americana, rock ‘n’ roll muziek. Alle muziek tijdens dit Bear Family Records – Grolloo Radio radioprogramma is exclusief afkomstig van Bear Family Records.

Bear Family Records CEO Detlev Hoegen en Peter Schavemaker van Grolloo Radio werden het onlangs eens over de samenwerking in Holste-Oldendorf bij Bremen.

Hoegen: “Wij van Bear Family Records zijn enthousiast over het idee om nauw samen te werken met Peter Schavemaker en Grolloo Radio. Een regelmatig radioprogramma met uitsluitend muziek van de meer dan 2.000 releases op ons label is een prachtige kans om de muziek waar we van houden naar de vele muziekliefhebbers in Nederland en daarbuiten te brengen. Voor mij persoonlijk is de cirkel rond, want Cuby & The Blizzards van Grolloo met de geweldige Harry Muskee waren de eerste internationale liveband die ik in 1968 op het podium mocht zien.” 

Peter Schavemaker:”De samenwerking met Bear Family Records geeft onze Grolloo Radio luisteraars een unieke kans om exclusieve tracks te beluisteren, die alleen te vinden zijn op de Bear Family CD en Vinyl releases. De muziek wordt aangevuld met de informatie uit de uitgebreide boekjes die de cd’s tot unieke releases maken, die meerdere Grammy Award nominaties ontvingen.”

Het Bear Family radio-uur wordt gepresenteerd en samengesteld door Grolloo Radio muziekjournalist en radiopresentator Peter Schavemaker en is wekelijks te horen op … dag tussen …. uur en via de Grolloo Radio app. Terugluisteren kan op de speciale Bear Family Records pagina.

Over Bear Family Records

Bear Family Records, gevestigd in Holste bij de stad Bremen, is een van ’s werelds meest gerenommeerde, meermaals bekroonde platenmaatschappijen. In 2025 viert het bedrijf zijn 50e bedrijfsjaar. In die tijd is het label nooit gestopt met het produceren van de ultieme heruitgaven van het beste in muziek. Of het nu gaat om country of blues, rock ‘n’ roll of schlager, of zelfs Duitse new wave en Kraut.

Bear Family legt de lat al hoger sinds 1975. Het begon met de release van “Going Back To Dixie”. Het dubbelalbum verzamelde 36 songs van bluegrassgitarist Bill Clifton opgenomen in 1963.

Achtenveertig jaar later graaft Bear Family nog steeds in de muziek die Amerika heeft helpen definiëren. Bear Family heeft herhaaldelijk bevestigd dat er geen ander label is zoals Bear Family. In 2003 zei de Los Angeles Times in een profiel van de oprichter van het label dat de box sets van Bear Family “de Rolls Royce van de opnames zijn – uitgebreide collecties, geweldige geluidskwaliteit, vaak zeldzaam, adembenemende hoesfoto’s en prachtig geïllustreerde boekjes die de carrière van een artiest in liefdevol detail schetsen. Sommige artiesten zouden meer gevleid zijn om hun eigen Bear Family box set te hebben dan een Grammy.”  

In 2011 bracht Bear Family “The Bristol Sessions – The Big Bang Of Country Music” uit, een vijf-disc, 124 tracks tellende boxset die Ralph Peer’s opnamesessies in juli en augustus 1927 in Tennessee verzamelde. Deze opnamesessies worden beschouwd als de sleutel tot de expliciete erkenning van countrymuziek als genre. Het Britse tijdschrift MOJO voorspelde in zijn recensie dat de boxset “zeker een nominatie bij de volgende Grammy Awards zou garanderen”. En inderdaad, hij werd ervoor genomineerd.

Geen wonder dat de New York Times in 1999 schreef over “een klein Duits label dat groot durft te denken.”

Bear Family wordt regelmatig erkend voor zijn nauwgezetheid en kennis. De recensies en Grammy-nominaties worden aangevuld met meerdere onderscheidingen van Amerika’s ‘Association For Recorded Sound Collections’, onder andere voor “het beste onderzoek op het gebied van opgenomen algemene muziek.” De Amerikaanse ‘Country Music Association’ eerde Bear Family voor haar “bijdrage aan het behoud van country muziek.”

De online muziekwinkel van Bear Family Records biedt cd’s en platen (meer dan 40.000 producten) van meer dan 15.000 artiesten.

8 Comments

  • Is toch zo te googelen.

   “Het Bear Family radio-uur wordt gepresenteerd en samengesteld door Grolloo Radio muziekjournalist en radiopresentator Peter Schavemaker en is wekelijks te horen op maandag tussen 22:00-23:00 uur en via de Grolloo Radio app. Terugluisteren kan op de speciale Bear Family Records pagina.”

   Grolloo Radio

 1. Via mijn internetradio kan ik die zenders ontvangen die meer passen bij mijn eigen muziek-keuze’s.En door interactie kan ik die muziek-nummers aanvragen die mijn oren blijven strelen.En vooral de Duitsche Schlager nummers en de Rockabilly muziek heeft mijn voorkeur.En zoals mijn meisje en ik dansen de Rockabilly Dance.En vooral via div Duitse Omroepen kon ik via de schotel,de Duitse Kampioenschappen en de Europese Rockabilly dansen wedstrijden ontvangen.Ziet via:youtube.nl Rockabilly Dance en een van de beste Duitse Rock Roll Bands.

 2. Was ooit een goede zender toen Johan Derksen nog de leiding had, maar ik vind het niets meer want er is in ‘alle wijsheid’ besloten om nieuws op het hele uur te brengen wat er nooit was onder Derksen zijn leiding! Echt een onderbreking van muziek flow. En die rare Engelse jingles waarin Grolloo wordt uitgesproken. Hou het gewoon Nederlands!

  • Voorzover mij bekend is elk Nederlands radiostation verplicht elk uur reguliere nieuwsbulletins uit te zenden, dus die keuze snap ik dan wel weer.

   • Welnee. Bij mijn weten is nieuws niet verplicht op een internet-only-station. Gewoon online plaatjes draaien zoals een Spotify-playlist. Dat ze het nu doen, zal vast zijn ingegeven dat het meer dynamiek en een actueel live-gevoel geeft. En mensen niet rond het uur wegzappen. Bovendien ze hebben het voorheen ook niet gedaan.

    Tzoday radio, tzomorrow thze world!
    Ditrich Schrödermann

    • Nieuws kun je ook op andere manieren verkrijgen. En het klopt, als internet only zender ben je niet verplicht nieuws te brengen, alleen als je een landelijke zender bent en op FM/AM of DAB uitzend.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*