Edwin Evers zou wel ‘Langs de lijn’ willen presenteren

Een van de meest gestelde vragen aan Edwin Evers is of hij nog radio gaat maken. Ruud de Wild stelde hem ook de vraag welk radioprogramma hij het liefst zou willen maken.

Evers: ‘Het is meer dat er me een keer gevraagd is ‘wat zou je leuk vinden om te doen?’ en dat ik gezegd heb ‘Langs de lijn’. Dat is natuurlijk een iconisch programma, ik houd van sport… Zou je het doen? Eu… Ja… Of nog niet? Langs de Lijn is natuurlijk niet elke dag hé, dus dat is eigenlijk prima… Nee, Langs de Lijn zou ik zeker wel over nadenken. Ik vind de combinatie met wat ik nu doe een beetje lastig. Dat album maken wilde ik altijd al doen, maar niet in tijden dat ik op de radio zat. Dat vond ik heel ongelukkig. (…) Ik ben weleens gevraagd ‘zou je dat leuk vinden, Langs de lijn?’, ik ben nooit benaderd hoor.’

Van de 21 jaar dat hij op de landelijke radio was te horen vond hij zijn tijd bij Radio Veronica het mooist. ‘Als ik nu terugkijk was de Veronica tijd heel bijzonder. Ik wilde natuurlijk graag bij de radio, dat ken jij ook, en toen ik jong was in de leeftijd 15-16 jaar, halverwege jaren 80, was natuurlijk Radio Veronica op vrijdag met Jeroen van Inkel, Adam Curry, Erik de Zwart, Lex Harding, was het radio walhalla. Dat was het hoogst haalbare en wilde je natuurlijk graag bij. En als jongetje uit het Oosten van het land krijg je te horen ‘daar kom je nooit tussen, dat kan je vergeten’ en opeens zat ik daar! Was ik 19 of 20, samen met Jeroen of Lex. Dat was heel gaaf.’, aldus Evers.

Edwin Evers is te gast in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de podcast van Ruud de Wild: 30 MINUTEN RAUW. In de podcast hebben de twee radiomakers het over het stoppen bij 538, het leven van Edwin na de ochtendshow, of- en wanneer hij terugkomt op de radio, het wonen en leven in Hardenberg en het hebben van een relatie en de liefde.

De aflevering 30 MINUTEN RAUW is hier te beluisteren.

3 Comments

  1. Evers en “Langs de lijn”. Hij zou eens moeten beginnen met goed te luisteren. “Langs de lijn”is er elk dag. Het is maar dat he jet weet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*