Eddy Keur wint “De Nachtwacht Award 2024” voor beste nachtprogramma

Eddy Keur, Rinse Blanksma, Jan--Willem van Engelen.

Een week na de uitreiking van de Gouden RadioRing heeft vakmediaplatform Spreekbuis.nl de prijs voor het beste nachtprogramma van Nederland weer bekendgemaakt. Dit jaar gaat de prijs naar Eddy Keur.

De jury bestond dit jaar uit Spreekbuis-uitgever Richard Otto, radiospecialist en -columnist Patrick Kicken en radioconsultant Jan-Willem van Engelen. De jury zoekt elk jaar vooral naar nachtprogramma’s die goed in de nacht passen en zich samen met hun maker op een unieke manier onderscheiden van de reguliere shows. Nachtprogramma’s zorgen voor een speciale band tussen de luisteraar en de DJ en zijn ook een belangrijke manier om ook nieuw talent een kans te geven. Toch staat de nacht steeds meer onder druk door bezuinigingen. Diverse radiozenders hebben afgelopen jaren hun programmering teruggebracht naar non-stop muziek en NPO Radio 2 heeft bijna alle nachtprogramma’s in het weekend geschrapt. Voor veel nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers is nachtradio met presentatie juist dé baken om door de nachtelijke uren te komen.

Juryrapport
Jan-Willem van Engelen (Mediaconsultant en voormalig zendermanager NPO Radio 2): ‘Eddy Keur zit 40 jaar in het vak en zijn passie voor radio is nog steeds onmiskenbaar. Hij maakt zijn nachtprogramma met de kwaliteit van een drive-time show. Zijn gevoel voor humor, creativiteit, de band met zijn luisteraars en gebruik van vormgeving is wat radio zo’n uniek medium maakt’.

Over De Nachtwacht Award
De Nachtwacht Award is de jaarlijkse prijs van vakmediaplatform Spreekbuis.nl dat is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1997 op Radio 1, 2 en 3FM te beluisteren was. Eerdere winnaars waren Özcan Akyol (Onze Man in Deventer/NTR), Astrid de Jong (Nachtzuster/Omroep MAX), Martijn Kolkman (Qmusic) Prem Radhakishun (Zwarte Prietpraat/Powned).

5 Comments

  1. Met deze jury was iedereen kansloos. Vorige week reageerde Kicken nog toen ik signaleerde dat er alleen een nieuwsbericht was over de overstap van Keur van 3FM naar Radio 2:

    Kicken
    ‘Tja dat vinden wij het grootste nieuws hier bij Spreekbuis’

    Weltrusten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*