DWDR over ON op Radio 1, NPO Klassiek en Alfred Lagarde


Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! 

Met in aflevering 102:

Na een jaar proefdraaien met podcasts heeft de nieuwe omroep Ongehoord Nederland (ON) éindelijk een radioprogrammaatje gemaakt, op NPO Radio 1. Dat werd tijd! Of niet? NPO Radio 4 heet nu NPO Klassiek.

Hans Smit mocht de nieuwe zendervormgeving officieel openen, in het eveneens vernieuwde ochtendprogramma.  Maar geruisloos zijn allerlaatste ‘piepjes’ op het hele uur nu dan toch écht ten grave gedragen. Is dat erg? Er heerst verdeeldheid.

Een radioicoon is overleden: Willem de Ridder. Een kleurrijk figuur met een markante stem met wilde radioideeën. Van de Amsterdamse stadsradio tot de VPRO en TalkRadio: hij laat vele radiosporen na. Tim op het Broek heeft een prachtig audiomonument gemaakt over een andere radiolegende: Alfred Lagarde. Wat missen we die Big Bad Al toch! In het blooperblokje gedoe met klokken, héle jonge daders, verwarring in het Radio 1 Journaal en een niet zo snelle royalty-dj. Royalty-dj? Ja: royalty-dj! Syb sluit weer af, het is deze keer echt een beestenbende! De slotwoorden zijn dit keer voor Bert Kranenbarg (NPO Radio 5).

In de bonusshow voor onze vrienden werpen we een blik op het gloednieuwe WNL-programma ‘Het Misdaadbureau’ op NPO Radio 1. Missen we crime-programma’s op de radio? En we luisteren naar de audio-streken van Qmusics Kai Merckx. Die won onlangs een prijsje van het AD als ‘meest ondergewaardeerde radiomaker’. Is dat een terechte constatering? Verder bonusbloopers van oa 3FM’s Mark van der Molen (timing is alles!) en ons favoriete geschiedenisprogramma OVT.  

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*