Film1 sluit licentiedeal met The Searchers


SPI’s premium betaalkanaal en on-demand dienst Film1 heeft onlangs een omvangrijke licentiedeal gesloten met de toonaangevende distributeur The Searchers en heeft daarmee de uitzendrechten van meer dan veertig bekende titels bemachtigd. De komende twee jaar worden filmliefhebbers op hun wenken bediend met een brede selectie van recente titels als The Personal History Of David Copperfield, X, Cop Shop, Queenpins en Spencer

Berk Uziyel, CEO van het moederbedrijf van Film1, SPI International, zegt: “Met deze substantiële licentiedeal laten we opnieuw zien dat wij gecommitteerd zijn aan een kwalitatief en gevarieerd filmaanbod en dat wij onze kijkers en platformpartners optimaal willen bedienen. Het pakket bestaat uit vele bekende sterke titels die perfect aansluiten op de wensen van ons Nederlandse publiek

Hoogtepunten van de nieuwe licentiedeal zijn de verfilming van Charles Dickens’ meesterwerk The Personal History Of David Copperfield, thrillers Cop Shop en X met respectievelijk Gerard Butler en Jenna Ortega, komedie Queenpins met Kirsten Bell en het Oscar-genomineerde Spencer over het leven van prinses Diana.

Olivier Van den Broeck, oprichter en managing partner van The Searchers, sprak zijn enthousiasme uit voor de deal; “We zijn verheugd om zaken te doen met SPI en deel uit te maken van het indrukwekkende filmaanbod van Film1 in Nederland. We kijken uit naar het succes van onze Pay-1 en/of Pay-2 op hun kanalen.”

1 Comment

  1. Prima overeenkomst voor Film1! In de strijd tegen streamingsdiensten is dit een mooie opsteker. Al noemt Film1 onder eigenaarschap van SPI International zich tegenwoordig ook een streamingsdienst. Met als uitzondering ten opzichte van de bekende streamingsdiensten Film1 ook een lineaire programmering heeft.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*