Dutch Game Awards wordt door de media nog niet serieus genomen

In een scherpe column op Gamer.nl betoogt Bastiaan Vroegop dat de Nederlandse media de Dutch Game Awards te weinig serieuze aandacht schenken.

Ondanks de groei en significantie van de gaming-industrie, met monumentale successen zoals “Horizon: Forbidden West”, wordt de awarduitreiking amper belicht in tegenstelling tot andere culturele prijzen zoals de Gouden Kalveren. Vroegop benadrukt dat games niet meer enkel door tieners worden gespeeld en dat de industrie financieel en cultureel aanzienlijk gewicht in de schaal legt. Echter, het evenement wordt vaak genegeerd of slechts door een handjevol media behandeld.

De columnist spoort aan om deze tendens te doorbreken en gaming als integraal onderdeel van de Nederlandse media en cultuur te erkennen, in lijn met de economische en culturele impact ervan. Hiermee onderstreept hij de noodzaak voor een mentaliteitsverandering binnen mediahuizen om een getrouwer beeld van de huidige cultuur en interesses te representeren. Vroegop hoopt op een positieve kentering in de berichtgeving over de Dutch Game Awards in de toekomst. Zijn oproep accentueert het belang van media-aandacht in het valideren en normaliseren van de gaming-industrie binnen het culturele landschap.

1 Comment

  1. Awardsshows worden vaak opgericht door de sponsors van het event. Die worden er vooral rijk van. Ik snap daarom wel dat ze niet serieus door de pers worden opgepakt. Daarnaast is de NL gaming markt, qua producenten, zo klein dat het ook niet erg relevant is in een groter persepectief.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*