Dolly Dots documentaire bij Omroep MAX

De Dolly Dots wisten het zeker: na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 zouden ze nooit meer op tournee gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en 15 jaar na hun reünieconcert gingen ze de bühne weer op voor een theatertour. De voorbereidingen van deze tour zijn gevolgd voor de documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour die te zien is op zaterdag 17 december om 22.30 uur bij MAX op NPO 1. Een dag later, op zondag 18 december, is het concert Symphonica in Rosso – Dolly Dots in de Ziggo Dome om 21.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.


Dolly Dots | © Nathan Reinds

De Dolly Dots scoorden hit na hit en waren ongekend populair in de jaren 80. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour en maakte een intieme documentaire over de vijf dames. De documentaire vertelt het verhaal over hoe het ooit begon en over de bijzondere band die de zangeressen hebben. “Ik heb vrij dicht op hun huid gezeten. Wat ik wilde was de ongekunstelde momenten vastleggen. Wat is het geheim van hun vriendschap? En hoe jagen zij hun dromen na? Het getuigt van een behoorlijk staaltje girlpower om na je zestigste de bühne weer op te gaan.”, aldus Van Nie. Op NPO Start zijn vanaf 17 december drie extra afleveringen te bekijken. 

Symphonica in Rosso – Dolly Dots
In een roodgekleurd Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want dit is hun allerlaatste show, de grande finale. Met hun band, onder leiding van Sven Figee en met versterking van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren worden de hits, waaronder Love Me Just A Little Bit More, She’s a LiarDo Wah Diddy DiddyRadio en Don’t Give Up nog één keer live gespeeld.

Dolly Dots, Sisters on Tour
Zaterdag 17 december
Om 22.30 uur bij MAX op NPO 1
Daarna zijn er 
drie extra afleveringen te zien via NPO Start

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*