Docustream en Filmstream op Samsung TV Plus in Nederland

SPI/FilmBox brengt haar digitale kanalen Docustream en Filmstream naar Nederland. De kanalen zijn te ontvangen op Samsung TV Plus, de gratis streamingdienst van Samsung Electronics, die ondersteund wordt met commercials. Vanaf half augustus hebben Samsung TV Plus-gebruikers in Nederland toegang tot honderden uren meeslepende documentaires, kwalitatieve producties en internationale films.

“Wij zijn uitermate blij om onze samenwerking met Samsung TV Plus uit te breiden naar een andere belangrijke West-Europese markt voor SPI met de lancering van ons nieuwe AVOD-documentairekanaal Docustream en het populaire Filmstream”, aldus Georgina Twiss, MD West-Europa & Afrika bij SPI International. “Nu kunnen Samsung TV Plus-kijkers in Nederland genieten van de beste documentaires en internationale films van toonaangevende producenten en distributeurs, samengesteld door Docustream en Filmstream“, voegt Twiss toe.

Docustream beschikt over een grote verzameling fascinerende, bekroonde documentaires en tv-programma’s over de mysteries en schoonheid van onze planeet. Het huidige aanbod van Filmstream omvat onafhankelijke internationale films van iconische regisseurs zoals Hitchcock, Kurosawa, Fellini en vele anderen. Filmstream heeft het voornemen om het aanbod in de toekomst uit te breiden met Hollywood-blockbusters en populaire films.

Samsung TV Plus werd eerder dit jaar gelanceerd in Nederland en biedt een breed aanbod van volledig gratis content ondersteund met commercials. Onder andere nieuws, sport, entertainment en films zijn op meer dan twintig kanalen te zien. Bovendien worden er regelmatig nieuwe kanalen toegevoegd. De service is sinds 2017 voorgeprogrammeerd op Samsung Smart TV’s en gebruikers hoeven zich niet te registreren om de aangeboden content te streamen. De deal markeert het debuut van Docustream op Samsung TV Plus in Nederland en Filmstream is momenteel beschikbaar op geschikte Samsung-apparaten in India, het VK en Australië. Binnenkort worden er meer lanceringen bekendgemaakt.


Over SPI International
SPI International/FilmBox is een wereldwijd mediabedrijf met een divers portfolio van 42 lineaire kanalen en digitale diensten op zes continenten. FilmBox levert een premium filmservice. SPI is een van de grootste aggregators van native Ultra HD content ter wereld. SPI werkt samen met meer dan 700 aanbieders wereldwijd en maakt gebruik van state-of-the-art technologie die zijn negentig miljoen abonnees toegang biedt tot de lineaire en on demand content van SPI. Ondermeer door live streaming van UHD-programmering en de FilmBox-service op elk apparaat met internetverbinding via grote wereldwijde streamingspelers en lokale OTT-providers. SPI heeft onlangs aan zijn portfolio Film1 premium filmdiensten in Nederland toegevoegd, waaronder vier lineaire zenders en een on demand service.

Over Samsung TV Plus
Samsung TV Plus biedt kijkers meteen toegang tot het laatste nieuws, sport, entertainment en meer. Het is 100% gratis en downloaden, aanmelden, creditcards, abonnementen, of extra apparaten, dat is allemaal niet nodig.

2 Comments

  1. Exclusiviteit gekoppeld aan een televisiemerk. Lijkt op het eerste gezicht een win-win situatie maar op langere termijn verkoop je niet meer televisies en blijft het aantal kijkers beperkt.

    • Je gaat er wel degelijk meer tv’s door verkopen. Stel dat je twee gelijkwaardige tv’s hebt van twee verschillende merken. Technisch geen of amper verschillen maar de een heeft veel extra toevoegingen (zoals een gratis filmkanaal) en de ander is op dat gebied vrij sober uitgerust dan valt de keuze waarschijnlijk daardoor op de eerste. Ik denk dat de marketingafdeling van Samsung dat aspect heel goed onderzocht heeft.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*