Documentairewedstrijd KRO-NCRV over angst

KRO-NCRV roept ervaren documentairemakers op een filmplan te schrijven over hedendaagse angst. De winnaar krijgt de mogelijkheid het filmplan te realiseren. De documentaire gaat in première op het Nederlands Film Festival en wordt uitgezonden in KRO-NCRV 2Doc. 

Angst lijkt de samenleving steeds meer in zijn greep te hebben maar wordt ons leven echt steeds ruwer en gevaarlijker? Is de roep om veiligheid, orde en grenzen een neurose of de weg naar een oplossing? KRO-NCRV 2Doc is op zoek naar verrassende en cinematografische documentaire films die betrekking hebben op deze angst, in de samenleving of bij individuele mensen. Er zijn veel invalshoeken te bedenken, en even zoveel verhalen die een documentaire kunnen opleveren.

Volgens Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO-NCRV, sluit het onderwerp goed aan bij de thema’s die KRO-NCRV 2Doc op de kaart zet. ‘Onze documentairerubriek onderscheidt zich door maatschappelijke thema’s op een bijzondere manier uit te lichten. Vaak op een indringende en persoonlijke manier zoals in bijvoorbeeld Het beste voor Kees, Ik ben Alice en Wij Moszkowicz. We blijven zoeken naar nieuwe verhalen, andere vormen. en samenwerkingsverbanden.Met deze wedstrijd dagen we makers uit om hun inspirerende ideeën met ons te delen”. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*