Documentaire over ‘balafpakker’ Jaap Stam

In een week dat de focus van de hele wereld nog altijd volop ligt op het overlijden van Nederlands grootste voetballer aller tijden Johan Cruyff is bij Fox Sports 1 op donderdag 31 maart om 22.00 uur de documentaire ‘Jaap Stam, the perfect centre-half’ voor het eerst te zien.

Waar Cruyff over het hele veld zwierde en zwaaide met gracieuze bewegingen, kennen we Jaap Stam vooral als de spijkerharde onverzettelijke verdediger, die in het hart van de defensie als een rots in de branding stond. En een meester was in het afpakken van de bal. Stam maakte ooit zijn debuut in het profvoetbal bij FC Zwolle en belandde via Cambuur en Willem II uiteindelijk bij PSV.

Oranje
Vanaf die tijd vond hij ook zijn stek in Oranje en maakte hij het WK 1998 in Frankrijk mee, waar het Nederlands voetbalelftal 4de werd. Vervolgens incasseerde hij vele prijzen bij Manchester United om daarna zijn heil in Italië bij Lazio Roma en AC Milan te zoeken. In 2007 sloot hij zijn actieve voetbalcarrière af bij Ajax.

Op dit moment is hij trainer van Jong Ajax, maar tegenover Fox Sports zei hij in te zijn om zich in de toekomst zich de staf van het Nederlands elftal te voegen, mocht hij daarvoor gevraagd worden. In de documentaire komen o.a. de oud-trainers Dick Advocaat en Robert Mancini en zijn voormalige ploeggenoten Ronald Waterreus, Ryan Giggs, Clarence Seedorf, Frank de Boer en Paolo Maldini aan het woord. Net als zijn zus Anita.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*