‘Dit Was De Radio’ over ‘Joe’, Mattie & Marieke, Ekdom en Barend & Benner


Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 128:

  • Een nieuw FM Veilingjournaal! Want aanstaande vrijdag gaat de nieuwe FM-periode in. Wat weten we inmiddels van de nieuwelingen? Hoe werven ze adverteerders als nog niet eens de zendernaam bekend is
  • Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met het nieuwe Joe (‘JoeJoe!’)?
  • Mattie & Marieke hebben bijgetekend voor een onbekend aantal jaar om op Qmusic de ochtendshow te blijven doen. Wat zeggen ze daar zelf over?
  • De start van hun nieuwe seizoen en 5-jarig jubileum werd ‘gevierd’ met een dropping. Een idee van Qmusic van een decennium terug: toen werden Jeroen Kijk inde Vegte en Kristel van Eijk gedropt. Hoe pakt het uit als nu Mattie en Marieke los van elkaar zo snel mogelijk naar de studio moeten zien te komen?
  • Ook Gerard Ekdom blijft, hij bij Radio 10. Zijn 5-jarig jubileum werd ook groots gevierd! Met een, euh, bloemetje. Van de sponsor.
  • Marianne Zwagerman maakt al een tijdlang een NPO-podcast met Rick van Velthuysen. Ook nu Rick naar Veronica is verhuist, blijft hij te horen als presentator van deze POWNED-titel. En nu is Marianne als een soort politiek duider te horen bij Rick’s ochtendshow aldaar. Hoe pakt dat uit? En hoeveel vertrouwen heeft Rick nog in zijn Veronica-show? Of horen we dingen die er niet zijn?
  • Op 3FM lijkt Nellie Benner afscheid te nemen van haar radiopartner Barend van Deelen. Of toch niet? Waarom spelen ze dit spelletje met de luisteraar? Haar ‘vervanger’ past in elk geval naadloos in onze rubriek ‘het kind op de radio’.
  • Dan een hele trits écht hele leuke bloopers. We horen onder andere 3FM-nieuwslezer Sid van der Linden, Daniel Dekker en het NPO Radio 2-nieuws is in de non-stop muzieknachten soms echt heel erg amusant. 
  • Audiokunstenaar Syb Verwer sluit weer af. Dit keer met een cliffhanger, waar hij het antwoord volgende week pas op geeft. (Luister maar op zondag 3 september, van 22.00 tot 23.00 uur, bij Arjan in de show op Radio Veronica!)
  • Bart van Gogh is de ongekende gekende radiostem die een slotwoord spreekt, verpakt als compliment. Of is het toch kritiek?

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*