Dit Was De Radio over de 3FM Ochtendshow en de ‘radiodood’ van The Queen

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week becommentariëren Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen: de nieuwe 3FM Ochtendshow van Rob Janssen en Wijnand Speelman, hun theatrale afscheid van de avondshow ‘Partij voor de Vrijdag’, het afscheid van columnist Peter Heerschop bij Radio 538, Formule 1-radio en de dood van Queen Elizabeth op de publieke radiozenders.

De complete inhoud van aflevering 84:

  • ‘Rob & Wijnand’ zijn het vlaggenschip van de nieuwe 3FM-programmering die op 12 september (voor een deel) is begonnen. Vers van antenne luisteren we wat ze in hun nieuwe ochtendshow stoppen.
  • De week ervoor hadden de mannen nog afscheid genomen van ‘Partij voor de Vrijdag’, vanuit een theater in Cuijk, met een volle zaal fans!
  • Peter Heerschop nam opnieuw afscheid van de vrijdagochtend op 538. Edwin Evers kwam er speciaal een uurtje voor terug. Vertrekt hier de beste radiocolumnist? Of komt onze voorspelling uit dat hij nu naar Humberto op NPO Radio 1 gaat?
  • Olav Mol en Jack Plooi zijn op Grand Prix Radio voor vele racefans dé commentatoren om naar te luisteren. Wij vergelijken hen met Louis Dekker bij de NOS tijdens de Grand Prix in Zandvoort.
  • De dood van Queen Elisabeth moet op de publieke radiozenders meteen plechtig met een extra bulletin worden verteld. Hoe deden ze dat op Radio 1, 2, 3, 4 en 5? (Spoiler: nergens helemaal vlekkeloos).
  • In de bloopers gaat zelfs Edwin Evers even in de fout, komt Fidan Ekiz te laat en worden de antwoorden al verklapt bij spelletjes in Spraakmakers (NPO Radio 1) en Somertijd (Radio 10).
  • Awardwinning Syb ‘Media Diamant’ Verwer is zo gewoon gebleven. Sterker nog, hij duikt met Sander Zwiep in zijn Zeeuwse roots!  

Meer bloopers ‘achter het muurtje’ in de wekelijkse bonusshow (o.a. met Mieke van der Weij!). Plus daarin ‘radioheld’ Johan Remkes (?!), Diederik Smit én nachttalent op NPO Radio 2 Desiree van der Heijden wil iets heel persoonlijks delen. 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*