Dit Was De Radio met Eddy Keur! Over 3FM, de 538 Ochtendshow en ‘pride’ op de radio


Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

Met in aflevering 124:

 • Arjan is nog steeds op vakantie en we hebben wéér een fijne invaller: Eddy Keur! Hij neemt ook gelijk alle knopjes over: goedemiddagggggg!!!
 • Eddy is nu driekwart jaar te horen op het (weer) vernieuwde 3FM. De luistercijfers hebben de weg omhoog nog niet gevonden, maar hoe is de sfeer bij de zender? Eddy zet in elk geval met zijn collega’s de schouders eronder. En zijn de 3FM-luisteraars inmiddels al gewend aan de eigenzinnige energieke vrijdagshow ‘Keur in de middag’?
 • Eddy heeft afgelopen vrijdag Rob Stenders als gast in zijn 3FM-show. Jarenlang hebben de heren een vete, maar inmiddels kunnen ze het prima met elkaar vinden. Rob zou Eddy deze zomer zelfs wel een keer willen vervangen! We horen hoe Eddy tijdens die ontmoeting ook nog Robs geliefde (die mee is gekomen naar de studio) aan een vragenvuur onderwerpt.
 • Eddy laat nog een fragment horen uit zijn programma, waarin onlangs de volle drie uur lang alleen maar muziek van LHBTIQ+ -artiesten is gedraaid. Nieuwslezeres Hanneke van Zessen komt tijdens die show met een ontboezeming rond dit thema.
 • 3FM’s Timur Perlin organiseert deze zomer weer een ‘Pride in jouw dorp’: een mini-pride in een dorp voor een luisteraar die dit verdient, bijvoorbeeld om zijn/haar/die coming out te vieren. Deze actie is aanleiding voor luisteraar Mark om 3FM te bellen en zijn mening te uiten bij Timur. Het (compleet ‘roze’) DWDR-trio van deze week heeft daar uiteraard ook weer een mening over.
 • Ook op NPO Klassiek in het programma “De Muziekfabriek” van Jet Berkhout wordt de regenboogfamilie gevierd. Op Roze Zaterdag draait ook Jet alleen maar muziek van LHBTIQ+-componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Sopraan Francis van Broekhuizen komt hier speciaal voor langs.
 • Op verzoek van Eddy luisteren we even wat van de nieuwe ochtendshow van Radio 538: Tim Klijn met Rick, Niels en Florentien. Eddy is laaiend enthousiast. Met de luistercijfers van Rick van Velthuysen (die Tims plekje op Veronica overnam) gaat het daarentegen niet echt lekker.
 • Tijd voor de rubriek: ‘kinderen op de radio’. Want kinderen blijven maar opduiken in de ether. Kai Merckx van Qmusic krijgt te maken met de gevolgen van grof taalgebruik op de radio.
 • Eddy’s goede vriend Gerard Joling laat regelmatig van zich horen als het gaat om het ‘feit’ dat radiostations zijn muziek niet of te weinig draaien. Laatst roept ie dat alweer over 100% (pardon 70%NL!). DJ Thomas van Empelen van deze zender kan het niet laten om daarop te reageren.
 • In het bomvolle Blooperblokje dit keer: Dylan Boet, Fidan Ekiz, Debby Kowsoleea, Tim Schaap, Wouter Monden, Clemens Peters, Bart Arens en last but not least: Renate Kok.
 • Syb zit al helemaal in zomerse (Radio) Tour de France-sferen.
 • De slotminuut is deze week voor Wendy Hendrikse, de zenderstem van NPO Radio 5. Maar stiekem is ze al elke week in deze podcast te horen!

In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show (met Eddy!) luisteren we naar Qmusic, want daar zijn Bram Krikke en Kai Merckx belandt in een diepgaande discussie over het scheren van de edele delen. Sociale incontinentie of zeer informatief? En hoe doen Eddy, Harm en Ron dit? Verder is Francis Dix terug op Radio Veronica en in de Bonusbloopers: een carnavalskraker (?!) in het serieuze programma Het Misdaadbureau, Tim Klijn kan een belofte niet waarmaken, Femke van der Laan zit in een crisis en Harm heeft nog nooit zo hard moeten lachen om een blooper van Mieke van der Weij!

7 Comments

 1. Eddy vrijdagmiddag show zou beter passen op Radio 2.
  Wout en Frank zijn best een aardig duo maar zonder thema uitzending zoals wel eens op de vrijdagavond in het verleden ontspoord het met name bij Frank in lollig doen. Wout en Frank zijn op andere momenten van de dag beter zoals bij het vervangen van Jan Willem en Jeroen.

  Beter stopt Radio 2 met de huidige vrijdagmiddag show en geef Eddy de vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00u tot 18.00u/19.00u

  3FM blijft trekken aan een dood paard maar, blijkbaar wel men dat bij de NPO nog steeds niet inzien. Het kost zoveel onnodig geld dat beter besteed kan worden. (voor jongeren) De vrijdagmiddagshow van 3FM is met Eddy zeker niet verkeerd maar, daar hoort wel iemand te zitten die beter in de doelgroep van jongeren valt.

  • eddy past perfect bij jongeren hij is veel te wild en direct voor die ingeslapen radio 2 bejaarden.

 2. Keur mag van mij offline blijven past totaal niet hier bij deze podcast en op de radio met z’n opmerkingen… Vooral niet op 2 en 3

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*