Dit Was De Radio met als gast 3FM’s Wijnand Speelman

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week ontvangen Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen niemand minder dan Wijnand Speelman in de studio. Hij vertelt over de nieuwe 3FM-ochtendshow die hij maakt met Rob Janssen. Samen luisteren ze naar andere opvallende radio van 3FM en hij doet ook gewoon mee met het vergelijkend warenonderzoek in deel 2 van DWDR’s grote Ochtenshow Onderzoek.

De gehele inhoud van aflevering 94:

  • Wijnand Speelman maakt sinds september met Rob Janssen de nieuwe ochtendshow op 3FM. Hij is de ‘Coen’ (van Sander) van het duo en komt hier vertellen over hoe Rob (sport, huh?) & Wijnand (Efteling? Carnaval, huh?) elkaar aanvullen en hoe anders deze samenwerking is dan die met Barend van Deelen.
  • Lideke van de redactie is een relevante aanvulling voor de ochtendshow, hoor hier waarom haar vrouwelijk perspectief werkt (#heroinchic).
  • Wijnand volgt al het nieuws en is ook ideaal inval-kandidaat voor De Nationale Nieuwsquiz op NPO Radio 1!
  • Eddy Keur werd 64 jaar, Barend koppelt hem alvast aan MAX-baas Jan Slagter.
  • Ivo van Breukelen is voortaan werknemer van KRO-NCRV, hij paait direct de directie.
  • Stefan Stasse van NPO Radio 2 speelt ‘Raad de Biet’, maar de kandidaat wil iets heel anders vertellen.
  • Deel 2 van het grote Ochtendshow Onderzoek! Dit keer luisteren we hoe de Luisteraar wordt aangesproken én vastgehouden als je net na 8 uur in de ochtend de radio aanzet. Bijvoorbeeld in de auto, waar automatisch de sterkste zender is geselecteerd en jij nieuw bent in deze show. Begrijp je wat er gebeurt? Hoe aantrekkelijk is het wat je hoort? Wijnand luistert mee naar z’n concullega’s maar we checken uiteraard 3FM ook. En: Qmusic, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en NPO Radio 2. Wat valt op?
  • Dan is het toch echt bloopertijd (pfie-pfiej-pfjiej). Met óók Rob & Wijnand, Sander Schrik(t) op Veronica en BNR’s Kees Dorrestijn heeft zéér verontrustende cijfers!
  • Syb komt vanaf Het Station, want ook daar gaat het geregeld mis.
  • Thomas Hekker van 3FM / POWNED spreekt lovende slotwoorden! 


In de bonusshow luisteren we naar Stephan Komduur (uit de NPO Radio 1-nacht): de enige radiomaker van de drie finalisten voor de Philip Bloemendaal Prijs 2022. Ook horen we Qmusics Mattie Valk boos worden op een luisteraar die niet leuk mee doet. (Waarom nou?) Plus: Bonusbloopers met oa. ons aller Mieke van der Weij (eng!) en Ruud de Wild (zo horen we de fileberichten graag!).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*